Beker: Publiek ziet bij sv Nootdorp – Haastrecht elf doelpunten

|||||||||||||||||||

De oorspronkelijke aangestelde scheidsrechter voor het duel tussen sv Nootdorp en Haastrecht had zich KNVB afgemeld in verband met werk. De KNVB had een vervanger aangewezen, maar voor aanvang van de wedstrijd kon sv Nootdorp geen contact met hem krijgen en heeft de club zelf een scheidsrechter gezocht en was Marco Amahorseya (Zoetermeer) bereid om de wedstrijd te fluiten.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Hierdoor begon de wedstrijd ruim een half uur later dan gepland. Sv Nootdorp kwam na een kwartier op 1-0. Een steekbal van Mitchell Abdoel kwam bij AJ Mercera die richting achterlijn ging en de bal voortrok op Job Verhagen die scoorde. Een minuut later lag de 1-1 er bij sv Nootdorp in van Björn van Leeuwen.

Nog geen drie minuten later nam Haastrecht verrassend de leiding door een treffer van Thijmen Raateland: 1-2. Sv Nootdorp boog binnen het half uur de achterstand om in een 3-2 voorsprong door inzetten van Mitchell Abdoel en een eigen treffer van Haastrecht. Een verdediger werkte de bal na een voorzet van Abdoel langs zijn eigen goalie. Voor rust werd er nog tweemaal gescoord. Weer Thijmen Raateland tekende voor de 3-3, maar de gastheren gingen toch met een voorsprong aan de thee. AJ Marcera ging alleen op doelman Ron de Wit af, passeerde hem met een schijnbeweging en scoorde de 4-3.

Al na acht minuten was de gelijkmaker (4-4) een feit van Romeo Rietveld na een verkeerde terugspeelbal van Gilian Pieper. Haastrecht moest vanaf de 65e minuut met tien man verder. Nadat een speler met een blessure moest uitvallen, was er geen wissel meer beschikbaar. Een kwartier voor tijd maakte sv Nootdorp gebruik van de man meer situatie en zag Mitchell Abdoel de 5-4 scoren op aangeven van Eren Yildizturan. Drie minuten voor tijd maakte Ryan Lugtigheid het halve dozijn vol en in blessuretijd bepaalde Rodney Ebing de eindstand op 7-4.