Beker: TAC’90 gaat met een beetje geluk ronde verder

Voor de KNVB-beker trad de formatie van Mario Koswal aan tegen de vierdeklasser Blijdorp. Gelet op de belangen in de competitie kreeg een aantal Haagse spelers rust of werd er door andere vaste krachten (gewoon) getraind.

Tekst: Eugène Hercules

Blijdorp had – gelet op het klassenverschil- natuurlijk niet veel te verliezen en voetbalde daarom in de eerste helft redelijk ontspannen. Hierbij werd het ook nog eens geholpen door de thuisploeg, die dacht het varkentje wel even te kunnen wassen. De Haagse ploeg probeerde met individuele acties de tegenstander uit te spelen, maar tegen een sterk collectief leverde dat (zoals ook in dit duel) vaak te weinig rendement op. De echte scherpte ontbrak duidelijk bij TAC’90 en Blijdorp maakte daar gebruik van door vervolgens brutaal de aanval te zoeken en te hopen op een gelukje.

Gelukje

Dat gelukje kreeg het echter niet en toen Petit Jagbandhan na 25 minuten met een schot van vijfentwintig meter de score openbrak voor de thuisploeg leek de wedstrijd gespeeld. TAC’90 ging echter niet beter spelen door deze treffer en tot aan de rust kon de Rotterdamse ploeg hopen op de meer dan verdiende gelijkmaker. Scheidsrechter Moussaoui floot bij de 1-0 stand voor het rustsignaal.

Krachten

In de tweede helft probeerde Blijdorp nog even TAC’90 het vuur na aan de schenen te leggen, maar al rap vloeiden de krachten weg bij de bezoekers. De thuisploeg schroefde het tempo op en dan is TAC’90 natuurlijk niet meer te stoppen en vooral niet door een tegenstander die er bijna doorheen zat. Na zeventig minuten kreeg TAC’90 een vrije trap toegekend vlak buiten het strafschopgebied. Het was Rensy Barradas (foto) die liet zien wat voor een loepzuivere trap hij in huis heeft. De Blijdorp-goalie was volstrekt kansloos op zijn inzet: 2-0. Randell Labordus liet vervolgens ook nog een keer het net trillen, waardoor TAC’90 aan de haal ging met een 3-0 overwinning.

Resultaat

Echt goed was deze bekerwedstrijd vanuit het Haagse perspectief bekeken niet, maar (en daar draait het in de sport toch om) het is het resultaat dat telt. Aanstaande zondag tegen en bij Alcides wacht weer een belangrijke wedstrijd in de Hoofdklasse A waar een groot aantal ploegen dicht tegen elkaar aan staat op de ranglijst. Zo is het verschil tussen de nummers vier (waaronder Alcides) en de nummer dertien maar twee punten. Spanning te over dus.