Beker: HVC’10 gaat door na winst op Cabauw uit Lopik

Door een 3-2 zege op vierdeklasser vv Cabauw uit Lopik heeft HVC’10 zich dinsdagavond kunnen plaatsen voor de volgende ronde in het districtsbekertoernooi van de KNVB. Dat het twee klassen niveauverschil in de uitslag niet meer tot uiting is gekomen, was vooral te danken aan het goede keeperswerk van de Lopikse doelman Rudy Beumkes. Daarnaast hadden Badr Ben Mohammed en Scott Kraan in de tweede helft geen geluk toen respectievelijk paal en lat een doelpunt in de weg stonden.

Tekst: Dirk Vermeulen

De trainers Piet Boon (re) en Henk Boon (li, foto) stapten na afloop, ondanks de misschien wat (te) bescheiden zege, niet geheel ontevreden van het veld. ,,Dit soort wedstrijden geeft vaak de gelegenheid een aantal andere jongens aan het werk te kunnen zien en, vooral, spelers die terugkomen van blessures ritme te laten opdoen”, aldus Piet Boon. Het was wat dat laatste betreft in ieder geval geslaagd. Glenn Boon, Leroy Smits, Jeffrey van den Bos en Dave Kram konden de wedstrijd zonder op het oog al te veel problemen volledig uitspelen.

Ervaring

Aan de zijde van de technische staf van Cabauw kon men eveneens prima met de uitslag leven. ,,Wij hebben er twee jaar geleden bij de overstap naar het zaterdagvoetbal voor gekozen met een groep jonge spelers verder te gaan en met deze gasten aan de toekomst te gaan bouwen. Zo’n wedstrijd tegen een ploeg die twee klassen hoger speelt is dan mooi meegenomen om de nodige ervaring op te kunnen doen”.

Cabauw slaagde er redelijk goed in met veel inzet en veel lopen het verschil in technisch niveau te compenseren. De gedachte dat deze speelwijze de ploeg tegen het einde van de wedstrijd uiteindelijk zou opbreken werd niet bewaarheid. Conditioneel zat het wel goed en HVC’10 moest dan ook tot het laatste fluitsignaal heel attent blijven.

Sta-in-de-weg

Het spel van HVC’10 kende, behoudens een even wat mindere periode in het begin van de tweede helft waarbij doelman Tom van der Spek een paar keer knap redde, een flink aantal aantrekkelijke momenten. Maar zoals gezegd bleek de Lopikse sluitpost vaak een sta-in-de-weg. Zo werd het dan toch, mede omdat scheidsrechter Moen Parmessar uitstekend floot, een sportieve en voor het publiek zeker geen onaardige wedstrijd.

De Hoekse doelpunten kwamen op naam van Scott Kraan, Badr Ben Mohammed en Thomas van der Bogt. Voor Cabauw scoorden Nik Jongbloed en Wessel Streng.

HVC’10 kan 13 november uitzien, hopelijk op eigen veld, naar een aansprekende tegenstander in de volgende bekerronde.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder