sv Madestein maakt overstap naar zaterdag, KNVB publiceert lijst

De KNVB heeft het overzicht gepubliceerd van de verenigingen die de overstap gaan maken van de zondag naar de zaterdag. Voor de omgedraaide weg was geen belangstelling. Maar liefst 53 verenigingen hebben zich aangemeld waarvan er 30 uit West II.

Tekst: Roland van der Linden

De gevolgen voor de indeling van de competitie zullen enorm zijn. De KNVB gaat aan de hand van de nieuwe aantallen kijken hoeveel poules er per klasse moeten komen. Gestreefd wordt naar minimaal twaalf clubs per klasse en maximaal zestien. Daar waar nodig zal de KNVB in overleg treden met de clubs. Alles is natuurlijk ook afhankelijk van welke clubs aan het eind van het seizoen promoveren en degraderen.

Eerste klasse

Uit de 1e klasse B besloten zeven verenigingen uit West II over te stappen naar de zaterdag. Op de lijst van de KNVB staan sv Den Hoorn, DHC, Olympia, Hillegersberg, Spartaan’20, cvv Zwervers en VUC genoemd als overstappers. In deze klasse blijven uit West II alleen nog FC Boshuizen en ONA over. Verder komen in deze klasse ook vijf clubs uit Zuid 1 uit. ROAC dat ook tot West II behoort komt nu uit in West I (1A).

Tweede klasse

Een niveau lager zijn de gevolgen nog veel groter. Uit de 2e klasse C en D stappen 16 van 26 clubs over naar de zaterdag. Alleen Altior (2C), Antibarbari, COAL en VFC besloten de overstap niet te maken. Uit onze regio komen HVV, Full Speed, RKDEO, Wippolder, HMSH, Wilhelmus, Laakkwartier en Concordia volgend jaar uit op zaterdag.

In totaal maken vanuit vier districten maar liefst 26 verenigingen de overstap. Uit Zuid I en Zuid II zijn er geen overstappers. De indeling komend seizoen zal er totaal anders uit zien met nog maar vier clubs uit West II.

Derde klasse

Bij de derdeklassers was de animo voor overstappen een stuk minder. SEP, DHL, Stompwjk’92 en AVV Alphen gaan uit 3A de overstap maken. Uit de lijst van de KNVB blijkt dat ook sv Madestein volgend seizoen op zaterdag speelt. Uit 3B maakt Slikkerveer als enige club de stap. Uit de andere districten maken maar zeven clubs de overstap.

Vierde klasse

Zuid West Den Haag is de enige club die de overstap heeft aangevraagd in West II. CWO en FC Skillz trokken zich al terug in deze competitie.

Seizoen 2022-2023 zondagvoetbal

Voor de KNVB ligt er een aardige opgave om de clubs uit West II die op zondag blijven spelen gunstig in te delen. Zonder rekening te houden met promotie, degradatie, fusies en terugtrekkingen zijn dit de clubs die komend seizoen nog op zondag actief zullen zijn:

Eerste klasse (3 clubs)

FC Boshuizen, ONA en ROAC.

Tweede klasse (4 clubs)

Altior, Antibarbari, COAL en VFC.

Derde klasse (11 clubs)

ODB, SVH, Taurus, Voorschoten’97, WIK, HWD, Kethel-Spaland, Sporting Leiden, Charlois, HOV/DJSCR en Steeds Hooger.

Vierde klasse (3 clubs)

Bolnes, sv Erasmus en FC Pretoria

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder