Warming-up Hoofdklasse (zo): Maurizio Ceccucci: ,,Wedstrijd eerder beslissen”

Vorige week won RKAVV thuis achteraf gezien eenvoudig met 3-0. Toch had trainer Maurizio Ceccucci (foto) niet rustig kunnen genieten van het goede spel van zijn spelers. Bang als hij was dat De Zouaven na de 2-0 voorsprong alsnog zou kunnen terugkomen. Na de 3-0 winst moet VOC een volgend ‘slachtoffer’ kunnen worden van het goede spel.

Tekst: Pieter Donath

Zeker tegen VOC moet de lijn van ‘goed spelen’ kunnen worden doorgetrokken. De Rotterdammers verloren van het laag geklasseerde SJC en staan nu met 7 uit 7 op de dertiende plaats. RKAVV is opgeklommen naar de zevende plaats met 8 uit 6, maar heeft twee keer meer gescoord. Aanvallend hebben de Leidschendammers regelmatig geblesseerde spelers, maar het scoren lijdt er niet onder. Met spitsen als Yani Bouras, Hayden Bergen, Remco Overdevest en Jeremy van Lochem zijn doelpunten gegarandeerd.

Voorbereiding

Maurizio Ceccucci was heel tevreden over de wedstrijd tegen de Zouaven. ,,Waar we de weken ervoor te gemakkelijk doelpunten tegen kregen, gaven we nu niet eens één kans weg. Dat moeten we vast gaan houden en dus ook zondag in Rotterdam. De voorbereiding verloopt zoals het moet.”

Wie zijn niet inzetbaar?

,,Ik begrijp de wekelijkse vraag over de afwezigen en zoals meerdere teams missen wij er ook een paar, maar in aanloop naar de wedstrijd kijken we liever naar de groep die beschikbaar is.”

Ben je tevreden over het scorend vermogen ondanks de blessures bij de spitsen?

,,Ja, afgelopen zondag wel. We creëren voldoende kansen en daar ben ik blij mee.”

Wat moet er (nog) beter tegen VOC?

,,Elke week is weer anders, maar als de wedstrijd verloopt zoals tegen De Zouaven dan zou ik graag willen dat we de wedstrijd eerder beslissen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder