KNVB beslist tot strafschoppen bij FC ’s-Gravenzande – VEP

In het wedstrijdverslag afgelopen dinsdag van FC ’s-Gravenzande-VEP maakte Haaglanden Voetbal al melding van het feit, dat het duel wel eens een staartje zou kunnen krijgen. Dat is inderdaad het geval, want de KNVB heeft inmiddels een besluit genomen.

De wedstrijd eindigde na negentig minuten in 3-3. De arbiter liet het duel verlengen, terwijl in dit stadium van de bekerstrijd bij een gelijke stand na negentig minuten gelijk strafschoppen moeten worden genomen. FC ’s-Gravenzande scoorde ruim in de verlenging en dacht al de volgende ronde te hebben bereikt.

Bezwaar

VEP tekende bezwaar aan tegen de gang van zaken, logisch want bij het nemen van strafschoppen heeft de ploeg uit Woerden nog een kans om verder te komen in het bekeravontuur. De KNVB heeft nu bepaald, dat de wedstrijd onreglementair is geëindigd: verlenging in plaats van gelijk ‘pingels’. Dit is door de scheidsrechter en FC ’s-Gravenzande bevestigd. De wedstrijd zal dan ook opnieuw gespeeld moeten worden, vanaf het moment dat het reglementair niet juist is gegaan. Dit betekent dat er alleen een strafschoppenserie wordt genomen conform de spelregels Veldvoetbal.

Die strafschoppenserie wordt gepland op dinsdag 26 oktober om 20.00 uur op het Juliana sportpark.