Zaterdag 4F: sv Houtwijk met moeite langs Toofan

|||||||||||||||||||||||||||||||||

Quintus en sv Houtwijk hebben inmiddels al vijf punten voorsprong op de concurrentie. Quintus schoof sv Erasmus aan de kant met ruime cijfers. sv Houtwijk had het een stuk lastiger tegen Toofan. MSV’71 behaalde een monsterzege op HMSH.

Tekst: Roland van der Linden      |   Foto’s: Aad van der Knaap & Wil aan de Wiel

sv Erasmus bood in de eerste helft goed tegenstand aan Quintus, maar kwam door een persoonlijke fout op een 0-1 achterstand. Rob van Binsbergen nam de treffer voor zijn rekening. Na rust bracht Angelo Zwirs de 0-2 op het bord. sv Erasmus kwam weer terug in het duel nadat Kevin de Roode een mooie voorzet gaf aan de Mitchell Beijersbergen die de 1-2 in de touwen werkte. De thuisploeg ging op jacht naar de 2-2 en dacht een strafschop te krijgen. Arbiter Herman Merkenstein vond van niet en uit de tegenaanval scoorde Angelo Zwirs de 1-3. Sean van der Stap bepaalde met twee doelpunten de eindstand op 1-5.

Matig

sv Houtwijk speelde een matig duel tegen Toofan maar won wel. Op Ockenburgh nam de thuisploeg wel een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Mykola Volsky. Uit een kopbal tekende Danny Fens voor de gelijkmaker. Na de 1-2 van Lorenzo Scheffer schoot Kadir Narsen uit een strafschop sv Houtwijk naar de overwinning. Toofan kwam nog wel terug tot 2-3 door Nino Rosin, maar daar bleef het bij.

Maasdijk had bij rust al een 0-3 voorsprong te pakken tegen VCS. Jack Gardien, Stef Bruinen en Kevin van den Berg waren trefzeker voor de bezoekers. Na rust deed VCS wat terug via Ne-Shawn Morris. Verder liet Maasdijk het niet komen. Nikki Krouwer, René van der Lee en Stef Bruinen zorgden voor een 1-6 eindoverwinning. (Foto’s hierboven en onder: Aad van der Knaap)

Het duel tussen GSC ESDO en ODB werd al na tien minuten gestaakt. De arbiter botste in de derde minuut al tegen een speler aan en raakte geblesseerd. Na het oplappen door de verzorger van ODB moest de leidsman zeven minuten later toch het duel staken.

Spaan

MSV’71 liet geen spaan heel van HMSH. In de eerste helft hield de Haagse club de schade nog beperkt tot één tegentreffer. Na de doelwisseling kon de thuisclub maar liefst acht keer het net vinden.  Christiaan van der Pol had met drie treffers een groot aandeel in de zege. Ook Joël Meijnckens, Jeremy van Loenen, Matthijs Janssen, Jack van der Vlugt scoorden namens MSV’71.

Collectief

GDA boekte een prima overwinning op BMT door geconcentreerd spel. Vlak voor rust schoot Samir Ben Omar de 0-1 binnen. Na rust speelde GDA als een prima collectief en dit leverde in de 66e minuut de 0-2 op van Sander van der Ende. Uit een prima aanval kon ook Gökmen Coban scoren. De 0-3 werd ook de eindstand omdat GDA nog een aantal kansen verspeelde. (Foto’s onder: Wil aan de Wiel)

PGS/VOGEL had een eenvoudige middag tegen Wanica Star. Op eigen veld kreeg de formatie van trainer Vita Lorente veel kansen. Halverwege de eerste helft scoorde Hakmaoui Monsif twee keer en ging PGS/VOGEL met een 2-0 stand de rust in. In het tweede deel kon PGS/VOGEL nog vier treffers aan haar totaal toevoegen. Max de Bruijn (2x), Hakmaoui Monsif en Rami Abdelrazak waren trefzeker.