Zaterdag 2C: Westlandia komt van koude kermis thuis

De zaterdagtak van Westlandia keerde na het duel met RCL gedesillusioneerd terug naar Naaldwijk. Diep in de blessuretijd moesten de mannen van Theo Verbeek namelijk alsnog de gelijkmaker van de thuisclub incasseren. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2.

Tekst: Hans Kulk

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Westlandia (za) kan daar na zaterdag over meepraten. In de blessuretijd met 1-2 voorstaan en dan toch nog met een gelijkspel van het veld afstappen. Het ‘overkwam’ de ploeg van Theo Verbeek in Leiderdorp. Thuisclub RCL pakte in extremis alsnog een punt: 2-2.

Het duurde bijna een half uur voordat de wedstrijd echt op gang kwam. En het was direct raak voor de Leiderdorpers. Doelman Jari Duijvesteijn (foto) werd met een bekeken lob gepasseerd door Sieb Rutgers: 1-0. In die stand kwam tot de rust geen verandering meer.

Herboren

De Westlanders kwamen als herboren de kleedkamer uit. Dat resulteerde al binnen twee minuten in de gelijkmaker. Roy van Beek schoot voor de groen-witten de 1-1 in de touwen. Maar daar bleef het voor Verbeek en consorten niet bij. Met nog 25 minuten op de klok was Roy van Beek wederom trefzeker. Uit een pass van Lars van der Berg scoorde hij de bevrijdende 1-2.

Bevrijdend? Uiteindelijk niet. Duijvesteijn hield zijn doel lang schoon, maar moest in de blessuretijd van het spannende duel alsnog capituleren. Spits Sieb Rutgers van RCL schoot óók zijn tweede binnen: 2-2.

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Tegen RCL zat het de ploeg van Theo Verbeek tegen, maar volgende week weer nieuwe kansen als ongeslagen koploper DSO (12 uit 4) in Naaldwijk op bezoek komt. Dan zou het voor de Westlanders wellicht wel eens mee kunnen zitten.