Zaterdag 2C: Te Werve blijft kansen missen, DSO pakt vierde zege

In Zoetermeer was DSO gastheer voor Van Nispen. Ondanks het overwicht van de thuisclub werd het nog een spannend duel, dat door DSO winnend werd afgesloten. Te Werve zal het over een andere boeg moeten gooien. Het duel tegen Soccer Boys leverde de vierde nederlaag op.

DSO – Van Nispen

DSO begon sterk aan de wedstrijd tegen Van Nispen. Al in de openingsminuten kon Daley Windhorst (foto) uit een hoekschop de 1-0 aantekenen. De tweede Zoetermeerse treffer volgde al rond de twintigste minuut.  Een aanval over links werd door Sahr Kabuta goed afgerond: 2-0. DSO vergat zichzelf te belonen en ging mee in het tempo van de tegenstander. De Zoetermeerders verzuimden de score verder op te voeren en moesten vervolgens een tegentreffer incasseren: 2-1.

Lat

Van Nispen kreeg in de tweede helft zelfs een goede kans op de 2-2, maar de bal belandde op de lat. DSO speelde niet best en maakte het zichzelf daardoor moeilijk. De zege voor de ploeg van trainer Bert de Best werd uiteindelijk definitief veiliggesteld door een geweldige lob van Wesley Vaas: 3-1.

Soccer Boys – Te Werve

Te Werve lijkt het scoren verleerd. In de eerste twintig minuten in Bleiswijk kreeg het team van Huib van Oosterom Soede twee enorme kansen. Maar alleen voor de doelman faalde de voorhoede in de afwerking. Een volgens Te Werve zuiver doelpunt werd afgekeurd. Ook daarna bleven de Rijswijkers kansen krijgen, maar doelpunten bleven uit. Tot verbazing van Te Werve kreeg Soccer Boys een strafschop toegekend die door de thuisclub benut werd: 1-0.

Fout

Hakan Yildirim bracht Te Werve vervolgens op gelijke hoogte. De voorsprong kon worden vastgehouden. In de zeventigste minuut werd een fout achterin afgestraft en kwam Soccer Boys op een 2-1 voorsprong. Te Werve kwam ook nog eens met tien man te staan na een rode kaart voor Yildrim. Arbiter Wim Roozenboom gaf na een schwalbe volgens de Rijswijkers een strafschop die de 3-1 opleverde. Huib van Oosterom had geen goed woord over over het optreden van de scheidsrechter, maar zag ook het kwaliteitsgebrek bij zijn team en moet puzzelen hoe hij het over een andere boeg kan gooien.