Zaterdag 2C: Vitesse Delft na rust simpel langs Kagia

Ook de vierde wedstrijd van de competitie werd een overwinning voor Vitesse Delft. Na een moeizame eerste helft kwam Vitesse op slag van rust op voorsprong. Wat er in de thee heeft gezeten is onbekend, maar na de rust werd Vitesse Delft afrondend zoveel sterker dat de uitslag geen twijfel liet: de ploeg keerde huiswaarts met een 0-4 overwinning. En gezien het positiespel in die tweede helft was de uitslag niet eens geflatteerd.

Tekst: Niek Praagman

In de eerste helft ging de strijd tussen beide ploegen min of meer gelijk op. Met toevallig toch nog een doelpunt van Vitesse Delft. Afgezien van een paar momenten waarop de Delftenaren erin slaagden de verdediging van Kagia te verontrusten, was het aan de andere kant van hetzelfde hout een pak. Gelukkig voor de bezoekers wist Marco van Bergen Henegouwen samen met de verdediging het doel schoon te houden en er waren daardoor ook weinig mogelijkheden tot scoren voor Kagia. Voor Vitesse Delft wel iets vaker, zoals bijvoorbeeld na een kwartier toen Duncan Sjerp goed inschoot, maar de doelman van Kagia erin slaagde de bal te stoppen. Door de inzet van beide kanten kwamen er ook wel wat personele schermutselingen naar boven, maar gelukkig werd er niemand geblesseerd en was iedereen nog gezond bij de rust.

Hoekschop

Vitesse Delft wist in de tweede helft veel vaker uit te breken en mede door de snelheid van enkele spelers Kagia geregeld het leven moeilijk te maken. Al in de vierde minuut mocht Vitesse Delft een hoekschop nemen aan de linkerkant en Duncan Sjerp liet zien hoe zo’n bal er fraai in kan draaien zonder dat iemand hem nog raakt: 0-2. Acht minuten later werd de wedstrijd eigenlijk al definitief in het slot gegooid toen Norvin Mercera zich vrijspeelde en in scoringspositie de bal prima in de hoek wist te plaatsen: 0-3. De wedstrijd leek gespeeld. En dat was ook zo, maar nog meer toen de ingevallen Nasreddine Harras (foto) zich vrijspeelde en zich wederom via zijn snelheid in scoringspositie wist te brengen en de bal snoeihard in het doel schoot: 0-4.