Zaterdag 1A: Gelijkspel voor VELO, sv Honselersdijk weer met lege handen

Voor sv Honselersdijk biedt deze competitie nog weinig vreugde. De Westlanders konden ook tegen Argon hun eerste punten niet pakken. VELO heeft vijf punten na het gelijke spel tegen ZOB.

ZOB – VELO

In Zuidoostbeemster was thuisploeg ZOB in de eerste helft net de betere ploeg en kreeg een aantal kansen. Dennis Jansen zorgde voor veel gevaar. Na bijna 25 minuten spelen nam ZOB de leiding in het duel: 1-0. Vlak voor het rustsignaal kreeg VELO de kans op de gelijkmaker. Na goed doorzetten van Mike Das en Sergi Roeleveld kwam de laatste vrij voor de doelman, die met een goede reflex de bal buiten de palen hield.

Controle

Na rust kreeg VELO meer controle over het duel, maar dit leverde de formatie van trainer Kevin van der Geest (foto) niet meteen kansen op. Na een uur zette ZOB een aanval op uit de omschakeling. Met een lichte overtreding onderbrak Mart Dubbeld de aanval. Tot verontwaardiging van VELO kreeg Dubbeld gelijk de rode kaart voorgehouden.

VELO ging niet bij de pakken neer zitten. In de 65e minuut speelde Ramon Ripson Sergi Roeleveld aan, die vervolgens de doelman zag mistasten naar de bal: 1-1. In de slotfase werd ZOB nog een aantal keren gevaarlijk, maar ook VELO had kansen op de drie punten. De stand bleef in balans.

Argon – sv Honselersdijk

De mannen van trainer André Lourens konden ook in hun vierde duel niet imponeren. Al bij rust keek sv Honselersdijk tegen een 3-0 achterstand aan. Na de hervatting kon Argon nog een keer scoren, waardoor de Westlanders met een 4-0 nederlaag de rit terug naar De Strijphorst moesten aanvangen.