Jack’s League: Excelsior Maassluis slaat na rust toe tegen Kozakken Boys

||

Er was Excelsior Maassluis alles aan gelegen de drie punten in eigen huis te houden in het duel met Kozakken Boys. Na de nederlaag van vorige week had trainer Dogan Corneille drie wijzigingen in zijn basiself aangebracht. De Tricolores pakte inderdaad de volle buit en won met 2-0.

Tekst: Ton Beije                      |     Foto’s: Orange Pictures

In het eerste kwartier was er nog niet veel te beleven in Maassluis. Beide teams wisten zich nauwelijks een kans te scheppen. Pas na zo’n achttien minuten spelen moest Excelsior Maassluis-doelman Jean Paul van Leeuwen in actie komen op een schot van Gwaeron Stout. Pal daarop had Van Leeuwen weer een goede redding in huis op een kopbal van Thomas Marijnissen. Het bezoekende Kozakken Boys trok langzamerhand het initiatief in de wedstrijd naar zich toe.

Na een krap half uur een goede aanvallende actie van de thuisploeg. Op aangeven van Giovanni da Fonseca kopte Bram Wennekers de bal naast. In de slotfase van de eerste helft kreeg Kozakken Boys nog een mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan, maar een inzet van Sven van Ingen werd weer een prooi van doelman Van Leeuwen. Geen treffers derhalve bij de rust.

Trainer Dogan Corneille bracht in de rust een wissel in. Omar El Baad bleef in de kleedkamer achter en voor hem kwam Calvin Tureaij, die dit seizoen al doeltreffend is geweest. Na de doelwisseling hoefden de supporters van de thuisploeg niet lang te wachten op succes. Binnen vijf minuten spelen stond Excelsior Maassluis op voorsprong door een treffer van Vincent van den Berg, die van afstand raak schoot: 1-0. Vlak na die openingstreffer was Da Fonseca dicht bij de 2-0 na voorbereidend werk van Tureaij, maar zijn inzet verdween naast het doel van de ploeg uit Werkendam. Na dik een uur spelen tekende Da Fonseca toch voor de 2-0 na voorbereidend werk van Omar Ouali.

Kozakken Boys scoorde twintig minuten voor tijd bijna de aansluitingstreffer, maar Kaj Rammsteijn zocht in kansrijke positie het doel van de gastheren veel te hoog. Bij Excelsior Maassluis verliet Van den Berg een klein kwartier voor tijd het veld en werd vervangen door Dave van Delft. Bram Wennekers probeerde het nog met een fraaie omhaal maar Kozakken Boys-doelman Ricardo Kieboom stond op de goede plek. In de slotfase nog twee nieuwe mensen erin bij de thuisploeg. Gijs Abbas en Kaylan Muis kwamen in het veld voor de moegestreden Giovanni da Fonseca en Bram Wennekers. Vlak voor tijd hield doelman Van Leeuwen van Excelsior Maassluis nog knap de nul door een inzet van Thomas Marijnissen onschadelijk te maken. Belangrijke winst dus voor de Tricolores voor eigen publiek: 2-0.