Zondag 2D: Gaan de ‘Kroonleeuwen’ opnieuw op recordjacht?

Al vijfmaal in de clubhistorie lukte het HVV om in de eerste tien competitiewedstrijden ongeslagen te blijven. In dit nog prille voetbalseizoen staat de teller alweer op vier. Zondagmiddag wonnen de ‘Kroonleeuwen’ namelijk voor de vierde keer op rij. In Rotterdam werd FC IJsselmonde met 1-3 verslagen. De ploeg van André Wetzel is nu alleen lijstaanvoerder in de tweede klasse D.

Tekst: Hans Kulk

Voorlopig gaat alles crescendo bij HVV. Vier duels gespeeld. Vier duels gewonnen. Het kan niet op bij de ‘Kroonleeuwen’, die zachtjes weer aan een clubrecord mogen gaan snuffelen. Dit record, de eerste tien competitiewedstrijden ongeslagen blijven, is in de historie van het roemrijke HVV, overigens al vijfmaal behaald.

Snuffelen

Vooralsnog blijft het nog even bij snuffelen. Het is namelijk niet logisch om te ver vooruit te kijken. Een record evenaren of zelfs verbreken is mooi, maar moet niet het hoofddoel zijn. En dat is het voor André Wetzel ook niet. Die is er zelfs niet eens mee bezig. En dat is maar goed ook. Alleen het eindresultaat aan het eind van het seizoen telt. Afscheid nemen met de titel, hoe mooi zou dat zijn?

Zegekar

De ‘Kroonleeuwen’ zijn in ieder geval goed op weg. Na Wilhelmus (3-1), Laakkwartier (1-0) en Concordia (4-0) werd zondagmiddag in Rotterdam ook FC IJsselmonde aan de zegekar gebonden: 1-3. Maar het ging niet vanzelf onder de rook van de Kuip. Ondanks de nodige kansen van onder ander Phil Altimari en Joppe van der Bruggen (foto) namens HVV en een bal op de lat van FC IJsselmonde gingen de ploegen met een 0-0 stand aan de thee. Bij de thuisploeg speelde overigens één helft oud-ADO Den Haag-speler én voormalig zaalvoetbalvirtuoos Ali Boussaboun mee. In de rust bleef de inmiddels 42-jarige én achtvoudig Marokkaans international in de kleedkamer achter.

Lob

Negen minuten na de pauze kwam HVV dan toch op voorsprong. Uit een pass van Tommie Steens deed Ernest Janssen het net van FC IJsselmonde bollen: 0-1.  Kansen volgden elkaar daarna in hoog tempo op. Een bal van Altimari op de paal, een schot van Van der Bruggen net naast. Het was wachten op de bevrijdende 0-2 en die kwam er. In de 66e minuut was Max Hagemann uit een hoekschop van Altimari trefzeker. Buit binnen? Nee. Amper een minuut later was het alweer 1-2. Guus Dicke werd met een lob verrast. Tien minuten voor tijd werd het duel in Rotterdam definitief beslist. Van der Bruggen zette Altimari met een prachtige pass alleen voor de doelman, die niet faalde: 1-3.

Lijstaanvoerder

De vierde winst op rij voor de ‘Kroonleeuwen’. Omdat Antibarbari in 2D ‘vrij’ was, is de ploeg van Wetzel nu alleen lijstaanvoerder. Antibarbari (drie duels) en Wippolder (vier duels) volgen op drie punten, Full Speed (vier duels) op vier.

Komend weekend wacht op sportpark ‘De Diepput’ VFC, de week erna volgt de ‘klapper’ tegen Antibarbari, in Rotterdam. Als Wetzel en consorten deze duels zonder kleerscheuren doorkomen, dan mag de roemrijke Haagse club het woord ‘snuffelen’ aan het record veranderen in ‘ruiken’.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder