Zondag 1B: sv Den Hoorn neemt koppositie in na zege op Hillegersberg

||||||||||||||||

Het duel tegen Hillegersberg leverde sv Den Hoorn een krappe zege op en de eerste plaats op de ranglijst. De thuisploeg boekte haar derde zege uit vier duels en pakte vorige week een punt tegen VUC.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

In de openingsfase kreeg sv Den Hoorn meteen een aantal behoorlijke kansen via Donny Slot en Noah Barends. In de negende minuut brak Noah Barends aan de rechterkant door en gaf een voorzet op aanvoerder Donny Slot, die de hoek kon uitkiezen: 1-0. Hillegersberg nam daarna langzamerhand de controle over, maar moest in de zeventiende minuut weer een tegendoelpunt incasseren. Een hoekschop van Noah Hes werd door verdediger Robin Zwartjens ingekopt: 2-0.

Niet veel later kwamen de bezoekers weer terug in de wedstrijd. Een speler van sv Den Hoorn beroerde de bal met de hand in het strafschopgebied en arbiter Jesse Knetsch wees meteen naar de stip. De Rotterdamse aanvoerder Felix Verhaal wist wel raad met deze kans: 2-1. Het duel speelde zich daarna meer en meer af op de helft van de gastheren, die het geluk hadden in die fase geen tegentreffer te hoven incasseren.

In de eerste minuut van de extra tijd van eerste helft brak Noah Hes aan de rechterkant door en wilde een voorzet geven aan Bas de Joode die onreglementair werd afgestopt. De arbiter uit Apeldoorn gaf opnieuw een penalty. Zwartjens faalde niet van elf meter en tekende voor de 3-1.

Na rust waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na twaalf minuten spelen kreeg sv Den Hoorn een vrije trap. Assistent- trainer Ruben Muskiet van Hillegersberg was het hier duidelijk niet mee eens. Knetch toonde hem de rode kaart. Twee minuten later moest Donny Slot na een overtreding aan een blessure behandeld worden. Voordat hij vanaf de kant het veld weer kon betreden, profiteerden de bezoekers optimaal van de overtalsituatie. Invaller Niko Almiede liet de Hoornse doelman Niels de Ridder kansloos: 3-2.

In het laatste deel van de wedstrijd werden er flinke overtredingen gemaakt. Vooral Hillegersberg liet zich niet onbetuigd om de winst nog te kunnen pakken. Er werd niet meer gescoord ondanks een goede kans voor sv Den Hoorn-speler Mohamed Ouhammou.