Zondag Derde Divisie: Westlandia ziet UNA vertrekken met volle buit

|||||||||

Westlandia wist dat het op De Hoge Bomen een zware dobber zou krijgen aan het hoog op de ranglijst geplaatste UNA. Bij rust keken de Naaldwijkers al tegen een 0-2 achterstand aan. Na de doelwisseling scoorde UNA nogmaals en keerde dus huiswaarts met een 0-3 overwinning.

Tekst: Ton Beije       |      Foto’s: Danny Ploegaert

In het begin van de wedstrijd waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd en ontstonden er over en weer wat kansjes. In de achtste minuut werd Jedsel Markes de diepte in gestuurd, maar zijn inzet verdween over het UNA-doel. Na zo’n twintig minuten werd UNA gevaarlijk bij een hoekschop, maar de bal werd door Noël van Gerven net naast gekopt. Desley Bransen probeerde het namens de gastheren, maar zijn schot trof geen doel, want de bal verdween naast het doel.

Nog voor het eerste half uur was verstreken kwam UNA toch aan de leiding. Voor het Naaldwijkse doel viel de bal tussen een aantal spelers in en Nick Tielemans was namens de bezoekers alert en liet de bal achter doelman Jack Morauw verdwijnen: 0-1. Zes minuten voor rust mocht UNA aanleggen voor een strafschop en Sten Stenders maakte geen fout en maakte van Morauw een geslagen doelman: 0-2.

Een zware dobber wachtte Westlandia om tegen een sterke tegenstander na rust een 0-2 achterstand goed te maken. Trainer Cesco Agterberg bracht in de rust de weer teruggekeerde Rémon van Bochoven in het veld voor Dinand Kuhn. Binnen vier minuten had Van Bochoven al doeltreffend kunnen zijn voor de Westlanders, maar zijn kopbal werd gered door de UNA-doelman. Bijna had UNA na ruim een uur spelen het duel al definitief in het slot gegooid. Bij een snelle aanval over links tikte Raoul Bergraaf binnen, maar met een prima reflex hield Jack Morauw de bal buiten de palen.

Het leek uitstel van executie. Vijf minuten na deze actie kreeg UNA wederom een strafschop toegekend. Nu wegens een ongelukkige handsbal van Ouanis Kelouh. Wederom Sten Senders achter de bal, maar ditmaal was doelman Jack Morauw de winnaar door de bal uit zijn doel te ranselen. Het bleef dus 0-2. Met nog een kwartier op de klok mocht bij Westlandia Jedsel Markes naar de kant en voor hem kwam Niek Meijer. Twee minuten na die wissel nam UNA definitief afstand. Bij een snelle counter bereikte Sten Senders Raoul Bergraaf, die de 0-3 aantekende. In de resterende tijd kwam er geen wijziging meer in de stand en moest Westlandia ervaren dat UNA net een maatje te groot was.