Warming-up zaterdag 1A: Enkele regioclubs snakken naar winst

Drie clubs uit deze regio, Forum Sport, Die Haghe en sv Honselersdijk willen graag wegkomen uit de onderste regionen en snakken dus naar een overwinning. Die Haghe speelt uit de derby tegen VELO, sv Honselersdijk krijgt de koploper op bezoek en Forum Sport wacht de uitbeurt tegen Monnickendam.

Tekst: Ton Beije

Forum Sport heeft duidelijk haar draai nog niet gevonden dit seizoen. De ploeg staat in de onderste regionen. Al heeft het nog de gestaakte wedstrijd tegen Argon uit te spelen. De ploeg van trainer Dennis den Turk (foto) wacht zaterdag ook geen gemakkelijke opgave met een uitwedstrijd tegen Monninckendam, dat op de tweede plaats staat.

Gebruiken

Ook Die Haghe kan de punten goed gebruiken. Langzaam lijkt de ploeg van trainer Pieter Jongmans in haar ritme te komen en pakte het vorig weekend thuis een punt tegen Voorschoten’97. Zaterdag een leuke derby aan de Noordweg in Wateringen, waar VELO gastheer is van Die Haghe. De thuisploeg van trainer Kevin van der Geest heeft drie punten meer dan Die Haghe. Of Die Haghe sluit aan, of VELO zet de Ockenburgh-bewoners verder op achterstand.

sv Nootdorp won tweemaal en ging eenzelfde aantal keren onderuit dit seizoen. Trainer Marco Jalink hoopt dat zijn ploeg dat zijn ploeg het succes van vorig weekend (2-0 winst op BOL) nu ook voortzet buitenshuis. De Nootdopers treden in Amsterdam aan tegen AFC.

Koploper

Met sv Honselersdijk gaat het nog niet naar wens. De mannen van trainer André Lourens staan laatste en hebben nog geen enkel punt binnengehaald. Daar moet snel verandering in komen, maar of dat zaterdag al gaat lukken valt te betwijfelen. De Westlanders krijgen op De Strijphorst de ongeslagen koploper WV/HEDW op bezoek. Aan de andere kant ook een mooie uitdaging om het tij te doen keren. Voorschoten’97 krijgt bezoek van Argon.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder