Warming-up zondag 2D: Full Speed ontvangt in derby Concordia

Op sportpark Kerkpolder de Delftse derby tussen Full Speed en Concordia. Ook in de Haagse regio een mooie krachtmeting. Westlandia treedt binnen de lijnen tegen Laakkwartier, clubs die vorig weekend afscheid namen van de hatelijke nul. Koploper HVV ziet VFC naar de van Hoogenhoucklaan komen.

Tekst: Ton Beije

HVV kent een flitsende start van het seizoen. De formatie van trainer André Wetzel voert na vier wedstrijden ongeslagen de ranglijst aan. De winst vorig weekend bij FC IJsselmonde, dat hekkensluiter is, lijkt vanzelfsprekend. Nu komt laagvlieger VFC uit Vlaardingen naar de Diepput. De Kroonleeuwen mogen geen fout maken, want Antibarbari en Wippolder (dat een vrij weekend heeft) liggen op de loer.

Aansluiting

In Delft een interessante derby tussen Full Speed en het matig gestarte Concordia. Houdt de ploeg van Frank Verhaar (foto) de aansluiting met de kopgroep of kruipt Concordia dichterbij? RKDEO heeft iets goed te maken na het nipte 3-2 verlies bij Wilhelmus. Dat zou de ploeg van trainer Wesley Epskamp op eigen veld tegen FC IJsselmonde toch moeten lukken.

Vertrouwen

Ook springt in het oog de derby tussen Wilhelmus en Laakkwartier. Laakkwartier heeft wellicht vertrouwen gekweekt met het gelijke spel tegen Full Speed, maar dat geldt ook voor Wilhelmus, dat tegen RKDEO de eerste drie punten van het seizoen binnenhengelde.

HJMSH, dat vorig weekend het thuisduel tegen COAL gestaakt zag worden tien minuten voor tijd, moet nu opboksen tegen Meeuwenplaat, dat nog geen zege wist te behalen, maar wel tweemaal gelijk speelde.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder