Zaterdag 2C: Westlandia verkleint achterstand op DSO tot twee punten

||||||||||||

In Naaldwijk bracht Westlandia DSO haar eerste nederlaag toe. Door de overwinning naderde de thuisploeg de Zoetermeerders tot op twee punten, DSO staat nu op de tweede positie op de voet gevolgd door de mannen van Theo Verbeek.

Tekst: Roland van der Linden             |    Foto’s: MFH-Design

Op eigen veld kwam Westlandia goed uit de startblokken en zocht meteen de aanval. De verdediging van DSO hield goed stand en de Zoetemeerders konden uit de omschakeling een aantal keren gevaarlijk worden. Halverwege de eerst helft moest Danny van Voskuilen het veld geblesseerd verlaten.

Westlandia bracht als vervanger Rick van Rijn in. Beide teams bleven de aanval zoeken, maar konden voor rust niet tot scoren komen. Met veertig minuten op de klok kwam Tim van der Voort nog dichtbij een treffer, maar zijn kopbal ging over het doel van DSO heen. Vlak voor rust kwam DSO met tien man te staan na een rode kaart.

Vier minuten in de tweede helft kwam Westlandia op 1-0. Roy van Beek blokte een bal van de Zoetermeerse doelman Sven Wolfsheimer en zag het speeltuig vervolgens over de doellijn gaan: 1-0. De thuisploeg speelde prima en Van Beek zag na bijna een uur spelen de bal op de paal belandden bij DSO. Een aantal minuten later speelde Vince van Olsthoorn Yordi van Beek aan, die net naast schoot. Gescoord werd er niet meer, waardoor Westlandia drie punten kon bijschrijven en lachend het veld kon verlaten op De Hoge Bomen.