Zaterdag 4D: BSC’68 langs Swift Boys, SVO Buytenpark op schot

BSC’68 blijft de lijstaanvoerder in 4D na een overwinning op Swift Boys. FC Zoetermeer kon de streekgenoot geen helpende hand toesteken. Het uitduel bij medekoploper CKC ging verloren. Bij SDV tegen SVO Buytenpark werd maar liefst elf keer gescoord.

BSC’68 hield haar leidende positie vast dankzij een uitzege op rode lantaarndrager Swift Boys. De thuisploeg gooide fysiek alles in de strijd en kwam bijna op voorsprong. Na twintig minuten scoorde Guido de Peinder uit een vrije schop. Swift Boys kreeg nog een goede kans om de stand gelijk te trekken, maar kon deze wederom niet verzilveren. Na de rommelige eerste helft had BSC’68 het in de tweede helft organisatorisch beter op orde. In de tweede helft bleven de treffers lang uit. Een kwartier voor tijd zorgde Lijon Korving voor de bevrijdende 0-2 met een schitterende spetter van buiten het strafschopgebied. Na een gemiste kans van Lody Dijkhuizen werd een zuiver doelpunt van BSC’68 afgekeurd. In de slotfase werd Guido de Peinder binnen de beruchte lijnen neergelegd. Lijon Korving schoot de strafschop koelbloedig binnen: 0-3.

Helpen

FC Zoetermeer had BSC’68 een handje kunnen helpen, maar was niet opgewassen tegen medelijstaanvoerder CKC. De Rotterdammers bleven met 2-0 aan de goede kant van de score.

SVO Buytenpark speelde een zeer doelpuntrijk duel bij SDV. De mannen van trainer Ger Fens (foto) hadden bij rust een 1-4 voorsprong opgebouwd. Na de thee kwam SDV nog gevaarlijk dichtbij. De Zoetermeerders trokken de zege uiteindelijk met miniem verschil over de streep: 5-6. Marc van Domburgh had met drie treffers een groot aandeel in de zege. Ook Timo van Leeuwen, Glenn Verburg en Arthur Krijgsman waren scherp in de afwerking voor SVO Buytenpark.