Zaterdag 4F: Quintus als enige nog zonder puntverlies

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Quintus had haar handen vol aan streekgenoot Maasdijk, maar kon wel de drie punten mee naar huis nemen. sv Houtwijk morste voor het eerst punten. Tegen PGS/VOGEL kwam de formatie van Richard Douw niet verder dan 2-2. MSV’71 bleef aan de goede kant van de score tegen GDA.

Tekst: Roland van der Linden            Foto’s: Ron Heinen & Wil aan de Wiel

Quintus boekte tegen Maasdijk haar vijfde zege op rij. De formatie uit Kwintsheul keek na de eerste helft nog tegen een 2-1 achterstand aan. Na de thee kwam Quintus beter op stoom en boog de stand om in een 3-4 victorie. (Foto’s onder: Ron Heinen)

Namens Maasdijk scoorden René van der Lee, Kevin van den Berg en Roy Bruinen. Voor Quintus nam Angelo Zwirs drie treffers waarvan één strafschop voor zijn rekening. Ook Remco van der Knaap was doeltreffend. (Foto’s onder: Ron Heinen)

In een spannend en gelijk opgaand duel kwamen sv Houtwijk en PGS/VOGEL een 2-2 eindstand overeen. In de tiende minuut opende Max de Bruijn de score voor de mannen van trainer Vita Lorente. Zes minuten later bracht Sinal Ocal sv Houtwijk weer langszij. Ook in de tweede helft was het PGS/VOGEL dat de leiding nam. Nu scoorde Monsif Hakmouii voor de bezoekers de 1-2 na bij een uur spelen. Een kwartier later kon sv Houtwijk opgelucht ademhalen. De nederlaag werd voorkomen door een treffer van Kadir Narsen: 2-2.

Kansen

GDA kreeg in de eerste helft een flink aantal kansen tegen MSV’71, maar verzuimde te scoren. Na een half uur spelen ging arbiter Berkleef kort knock-out. Een bal van Didier Eesiah ketste tegen de zijkant van het hoofd van de scheidsrechter, die vervolgens tegen de grond ging. Gelukkig kon hij het duel daarna goed vervolgen. Na rust speelde GDA beter, maar kon ook MSV’71 aanvallend van zich af bijten. De club uit Maassluis kwam in de 54e minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Joël Meijnckens. GDA trok de stand gelijk. Justin Schoenmaker passeerde de doelman van MSV’71. GDA leek de overwinning naar zich toe te trekken, maar kon niet scoren. Uit een counter pakte MSV’71 de zege. Christiaan van der Pol schoot de winnende 1-2 binnen. (Foto’s onder: Wil aan de Wiel)

BMT was GSC ESDO de baas met 4-2. Bayram Akyon scoorde twee keer en ook Sahin Kalkanoglu kon tot twee keer toe het net vinden. In een spannend duel konden ODB en Toofan niet tot scoren komen. ODB kreeg voldoende kansen maar de doelman van Toofan liet zich niet passeren. Wanica Star kwam op eigen veld een 2-2 gelijkspel overeen met VCS. Namens de bezoekende formatie van trainer Dennis Vaz scoorden Rashidi Gilkes en Rico Kogeldans.