Zaterdag 3A/3B: Zeges voor FC Skillz voert druk op koplopers op

||||||||||||||||||

In 3A boekte Blauw-Zwart haar tweede overwinning. Nieuwkoop werd met 2-0 verslagen. In 3B won FC Skillz ruim van Quick Steps en nadert de top van de ranglijst. DWO versloeg DSVP en Ariston’80 en Schipluiden kwamen een gelijkspel overeen.

Tekst: Roland van der Linden        |    Foto’s: Aad van der Knaap

3e  klasse A

Op Sportpark De Schulpwei boekte Blauw-Zwart een belangrijke zege op Nieuwkoop. De formatie van trainer Jos van der Helm speelde de bezoekers naar een 2-0 nederlaag. Bastiaan Hendriksen en Iliass Assabann waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Dankzij deze overwinning nestelde Blauw Zwart zich in de middenmoot met zeven punten.

3e  klasse B

FC Skillz trachtte met vlot combinatiespel Quick Steps te overmeesteren. In de achttiende minuut leverde dit succes op. Ferrani Florencia kwam vrij op de rand van de zestienmeter en plaatste de bal met een droge schuiver in de het doel: 1-0. Quick Steps probeerde daarna wel om via compact spel naar voren te schuiven, maar kon niet voor veel gevaar zorgen.

De equipe van trainer Oussama Bekkaoui bouwde na rust de voorsprong snel uit. Binnen een kwartier was FC Skillz drie keer trefzeker. In de 55e minuut was het raak via Reda Reddam, die via een combinatie doorkwam en de 2-0 noteerde. Na een uur spelen scoorde de talentvolle aanvaller Edmond Bennet, die normaliter uitkomt in de Onder 18, de 3-0 op aangeven van Levi Marengo. De eindstand van 4-0 kwam op naam van Ferrani Florencia.

DWO stapte als overwinnaar van het veld na het duel met DSVP. De Zoetermeerders bezetten nu de vijfde plaats na de 2-0 overwinning op de club uit Pijnacker. Chadion Melfor nam beide treffers van DWO voor zijn rekening.

Ariston’80 hield een punt over aan het duel met Schipluiden waardoor de mannen van trainer Martin de Graaf van de hatelijke ‘nul’ afkwamen. Bij rust hadden de studenten een 2-1 voorsprong opgebouwd. Chris van Beurden opende de score voor Schipluiden maar door treffers van Jorge Bonekamp en Bart van der Krol ging Ariston’80 met een goed gevoel de rust in: 2-1. Na de thee was Van Beurden voor de bezoekers twee keer trefzeker. Thom Split had het laatste woord namens Ariston’80, waardoor de eindstand 3-3 werd.