Warming-up Tweede Divisie: John Blok: ,,Drie punten meer dan welkom”

Scheveningen kwam vorige week niet voor de competitie in actie. De spelers kregen van trainer John Blok (foto) vrijaf. Tegen ASWH moeten zaterdag op Houtrust de drie punten gepakt worden om aansluiting naar boven, de middenmoot, te behouden.

Tekst: Ton Beije

Ook trainer John Blok is het vrije weekend prima bevallen. ,,Voor veel jongens was het toch lekker om even een weekend vrij te zijn, omdat we eigenlijk al vanaf eind juli achter elkaar doorgegaan zijn.”

Oefenduel

Scheveningen speelde vorige week donderdag nog wel een oefenduel tegen zondag Hoofdklasser TOGB. ,,Ondanks de slechte weersomstandigheden was het een leuke en nuttige oefenpot”, kijkt Blok kort terug. Hoe kijkt hij tegen de competitieresultaten tot nu aan? Blok: ,,Uit de laatste drie wedstrijden hadden we meer punten kunnen en misschien wel moeten halen. Maar het is wat het is. We kunnen alleen zaken proberen te verbeteren en daar ons voordeel mee doen in de komende wedstrijden.”

Energie

Dan de tegenstander van zaterdag, ASWH, dat midweeks nog een zware bekerwedstrijd moest spelen. John Blok: ,,ASWH is een stugge en goed georganiseerde tegenstander met vooral extra kwaliteit voorin en op het middenveld. ASWH heeft het uitstekend gedaan tegen Heracles en kwam pas vlak voor tijd ongelukkig op achterstand. Natuurlijk hebben ze een pittige doordeweekse wedstrijd in de benen, maar als die zo’n verloopt geeft, dan geeft dat eigenlijk alleen maar positieve energie. Ondanks het wat zure verlies hebben ze het wel uitstekend gedaan.”

Welkom

,,Het is wel een duel waarin punten gepakt moeten worden om verder afstand te nemen en zelf aan te sluiten richting middenmoot”, vult Blok nog aan. ,,Hopelijk kunnen we er een aantrekkelijke wedstrijd van maken, maar de laatste thuiswedstrijden wijzen wel uit dat dat momenteel op Houtrust niet makkelijk is. Drie punten halen is het belangrijkste en die zouden meer dan welkom zijn, want die gelijke spelen schieten niet echt op.”

Dan de personele bezetting. Blok: ,,Lex Immers is voorlopig nog uit de roulatie en ook Jari de Jong en Mehmet Aldogan zijn nog niet beschikbaar. Barry Rog en Crescendo van Berkel keren gelukkig weer terug in de wedstrijdselectie.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder