Warming-up Hoofdklasse (zo): Maurizio Ceccucci: ,,Mooi aanvallend potje”

Twee weken geleden speelde RKAVV in Rotterdam gelijk tegen VOC (0-0). Willen de Leidschendammers klimmen van de negende plaats dan zal zondag gewonnen moeten worden van hekkensluiter SDO. De club uit Bussum verloor haar laatste wedstrijd met 0-6 van koploper Hoogeveen.

Tekst: Pieter Donath

SDO (Samenspel Doet Overwinnen) heeft vier punten uit zeven wedstrijden en heeft al 23 doelpunten moeten incasseren. Voor RKAVV (negen punten uit zeven wedstrijden) dus een goede kans om het scoren weer op te pakken. In de laatste thuiswedstrijd tegen De Zouaven (3-0) lukte dit uitstekend met aanvallers als Edwin Agyare, Hayden Bergen, Jerremy van Lochem en Remco Overdevest. Met de nu geblesseerde centrumspits Yani Bouras nog achter de hand hoeft trainer Maurizio Ceccucci (foto) zich aanvallend geen zorgen te maken. Toch valt het aantal punten tegen omdat in het begin van het seizoen verdedigend soms wat minder scherp werd gespeeld.

Clean sheet

In de laatste twee wedstrijden werd wel een ‘clean sheet’ gehouden. Op vragen hierover en over de wedstrijd tegen SDO reageert Maurizio Ceccucci, waarbij ook de doelstelling van dit seizoen aan de orde komt.

Vind je de negende plaats tegenvallend en wat is de doelstelling voor het seizoen?

,,Ja, tegenvallend en de stand op de ranglijst past niet in onze doelstelling. Veel ploegen zijn in deze competitie aan elkaar gewaagd en wij hebben voetballend laten zien niet onder te doen voor ploegen die bovenaan staan. Het mag duidelijk zijn dat het onze doelstelling is om te spelen voor de bovenste plekken ook al staan we momenteel op de negende plaats.”

Ben je tevreden met de nul treffers tegen in laatste twee wedstrijden?

“Ja, daar ben ik zeker tevreden mee natuurlijk. Wij kregen te veel goals tegen en hebben de afgelopen weken daar de nadruk op gelegd. Leuk dat het dan ook twee wedstrijden lukt om de nul te houden.”

SDO staat op de laatste plaats. Wat voor wedstrijd verwacht je?

,,Die plek zegt me niet veel, want als ze twee keer winnen staan ze in het linker rijtje. Ik verwacht dat ze dat willen en wij willen ook winnen dus hopelijk wordt het een mooi aanvallend potje komende zondag.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder