Warming-up Derde Divisie (zo): Paul v.d. Zwaan: ,,Gaan voor goed resultaat”

Na twee achtereenvolgende nederlagen met 1-0 is Quick afgezakt naar de twaalfde plaats. Vooral aanvallend blijven de Haantjes onder de maat. In negen wedstrijden werd slechts zeven keer het doel gevonden en dat is op twee na het minste aantal van de achttien clubs. De komende tegenstander is het nog ongeslagen: VV Gemert.

Tekst: Pieter Donath

VV Gemert speelt op Sportpark Molenbroek in het Brabantse Gemert en presteert dit seizoen bijzonder goed. De zwart-witte formatie staat met 17 uit 9 op de vierde plaats, maar verloor nog niet. Wel werd vier keer gewonnen en vijf keer gelijk gespeeld. Ook was er succes in de beker waar het hoofdtoernooi van de KNVB werd bereikt. Woensdag jl. stapten zo’n 200 supporters in de bus en veel Gemert-aanhangers reisden per auto naar Overijssel voor de bekerclash in en tegen Staphorst. Na de 0-3 winst zit de club in een flow dus wordt het extra zwaar voor Quick om daar een goed resultaat te behalen.

Lastig

In de laatste competitiewedstrijd van Gemert werd GVV Unitas over de knie gelegd met 0-3. VV Gemert ontwikkelt zich meer en meer tot een hecht team, dat zeer lastig te verslaan is door de goede resultaten in de competitie en de beker, volgens de website van de club. Wellicht is er komende zondag een kans voor Quick nu Gemert slechts drie dagen rust heeft gehad. Hoe ziet trainer Paul van der Zwaan dit en hoe kijkt hij terug op de oefenwedstrijd van dinsdag jl. tegen hoofdklasser TAC’90 en de nederlaag in de laatste wedstrijd tegen ADO’20 (0-1)?

Hoe ging de oefenwedstrijd tegen TAC’90 en was je tevreden?

,,Na een vrij weekend en het toch weer teleurstellende verlies tegen ADO’20 hebben we deze week de draad weer opgepakt met een oefenwedstrijd afgelopen dinsdag. Ook in deze wedstrijd ging het nog steeds stroef en stroperig. Veel balbezit, maar weer te weinig echte kansen. De 1-0 winst stemt dan ook niet tot tevredenheid.”

Na de 1-0 nederlaag bij EVV Echt wilde je een goed en gretig Quick zien tegen ADO’20. Heb je dit gezien?

,,Het moeilijk scoren blijft een probleem, maar mag en moet niet leiden tot twijfel over het veldspel. We moeten meer overtuigd zijn van onze kwaliteit, waarvan we allen weten dat die aanwezig is. Ook moeten we individueel en collectief niet weglopen voor de verantwoordelijkheid. De keuzes blijven maken die collectief effectief zijn, lef hebben en de bijbehorende uitstraling tonen.”

VV Gemert is nog ongeslagen en won woensdag van Staphorst voor de KNVB-beker. Hoe pakken jullie deze wedstrijd aan?

,,We hebben ontegenzeggelijk te maken met een mindere periode en zullen ons daar als team uit moeten vechten. Dat vereist mentale sterkte en vertrouwen in elkaar, discipline maar ook acceptatievermogen naar elkaar toe. Kortom we zullen als team de rug moeten rechten. Niet toegeven aan teleurstellingen, maar knokken. Onze kwaliteit gaat dan zorgen voor de ​ommekeer. Te beginnen aaanstaande zondag tegen VV Gemert, een ploeg die in vorm is en zeker uit moeilijk is te kloppen. Maar wij weten nog steeds dat wij voetballend voor niemand in deze competitie onder doen. We gaan dan ook vol voor een goed resultaat.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder