Warming-up Hoofdklasse (za): Richard Middelkoop: ,,We zullen top moeten zijn”        

Zaterdag wordt de negende speelronde in hoofdklasse A gespeeld. FC ’s-Gravenzande gaat op bezoek bij VV Zwaluwen. Vorig seizoen toen de competitie vanwege het coronavirus abrupt werd afgebroken, wonnen de Westlanders in Vlaardingen. Het verschil tussen beide ploegen is vijf punten in het voordeel van de Vlaardingers.

Tekst: Willem Lenting

FC ’s-Gravenzande was vorige week vrij. Wel speelde het een oefenwedstrijd tegen Excelsior Maassluis O21, die uiteindelijk werd gewonnen met 3-1. Na de zeperd tegen Portugaal wonnen de Westlanders twee weken terug met 3-1 van Achilles Veen. ,,Na de 6-1 tegen Portugaal hebben de spelers laten zien dat dit een incident was”, aldus trainer Richard Middelkoop (foto).

Zaterdag gaat FC ‘s-Gravenzande op bezoek bij Zwaluwen. Zwaluwen uit Vlaardingen werd op 5 september 1935 door leden van de jongelingenvereniging L&V opgericht als L.V.V. Zwaluwen. Zwaluwen speelt sinds het seizoen 2010-2011 in de zaterdag Hoofdklasse. Vorige seizoen wonnen de Westlanders uit met 2-3.

Dubbelrol

Trainer bij de Vlaardingers is Henk de Zeeuw. De Zeeuw doet sinds dit seizoen een ‘Henk Frasertje’, namelijk een dubbelrol die de hoofdtrainer van de Vlaardingse hoofdklasser vervult in combinatie met zijn rol als veldtrainer bij ADO Den Haag onder 21. Voor de 40-jarige coach staat elke dag in het teken van voetbal, terwijl hij eerder nog de leiding had over veertig man bij een groot financieel bedrijf. De Zeeuw is jaren gelden ook nog jeugdtrainer geweest bij FC ‘s-Gravenzande.

Speelwijze

Zwaluwen is terug te vinden met achttien punten op de tweede plek. De ploeg kent een uitstekende start en is een hecht team. ,,We zullen top moeten zijn om een positief resultaat te halen. Ik verwacht twee ploegen die niet veel voor elkaar onder zullen doen. De nieuwe speelwijze van Zwaluwen past prima bij de kwaliteiten en wij zullen hier alert op moeten zijn. Wij zullen vanuit onze eigen kracht op zoek moeten naar de drie punten”, kijkt Middelkoop vooruit.

Bezetting

Over de personele bezetting zegt Middelkoop: ,,Zaterdag missen we vanwege een hamstringblessure Kilian Berkhout.” Het duel op Sportpark Zwaluwen begint om half drie en staat onder de leiding van scheidsrechter Rick Strum uit Oostkappelle. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een thuiswedstrijd tegen VV DUNO uit Doorwerth.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder