Warming-up Derde Divisie (zo): Lastige uitwedstrijd voor Westlandia

Westlandia gaat zondag op bezoek bij koploper OFC. OFC pakte uit de eerste negen wedstrijden maar liefst 22 punten en verloor alleen van Groene Ster (3-1). Zes keer werd er gespeeld door de Westlanders in Oostzaan en pas één punt gepakt.

Tekst: Willem Lenting

Westlandia verloor woensdagavond voor de beker van Excelsior Maassluis. De Naaldwijkers  maakten het nog even spannend door binnen twee minuten van 0-4 naar 2-4 te komen, maar Excelsior besliste nog geen minuut later de wedstrijd definitief met 2-5. Met tussen de 1500 en 2000 bezoekers was het druk op Sportpark De Hoge Bomen.

Twee weken geleden werd thuis verloren met 0-2 van UNA. Trainer Cesco Agterberg (foto) pakte in de vijf wedstrijden dat hij op de bank zat twee punten. Daardoor zijn de Westlanders gedaald naar plaats vijftien. Nu wacht een lastige uitwedstrijd tegen koploper OFC.

Tweede Divisie

OFC (Oostzaanse Football Club) is op 1 juli 1932 opgericht en komt uit Oostzaan (Noord-Holland). Trainer bij de club is sinds dit seizoen Pieter Mulder. Mulder was eerder ook trainer van onder meer Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys. Als voetballer was Mulder actief bij Ajax (beloften), HFC Haarlem en Telstar. OFC wil graag promoveren naar de Tweede Divisie en denkt met Mulder een trainer in huis te hebben die weet wat nodig is om het uiterste uit de groep te halen. Belangrijke speler is Bilal El Amrani. Hij speelde in de jeugd van HFC Haarlem. Via Ajax amateurs en ASWH belande hij in de zomer van 2019 bij OFC. OFC staat na negen wedstrijden met 22 punten al drie punten los van de nummer twee OSS’20. Op eigen veld in Oostzaan heeft nog niemand iets klaar kunnen maken. In uitwedstrijden leed de ploeg wel puntverlies bij Groene Ster (1-3) en Hollandia (1-1).

OFC presteert sinds de invoering van de Derde Divisie al jaren goed, maar nooit echt top. Ze zijn immers, net als Westlandia,nooit naar de Tweede Divisie gepromoveerd. In 138 gespeelde wedstrijden werden 227 punten behaald en daarmee is het het best presterende team in deze divisie. Vorige seizoen verloren de Westlanders in Oostzaan met 3-2.

Serhat Cakmak

Cesco Agterberg, kan niet beschikken over Edgar Leerdam (al langer niet), Brendan Vrede,  Kevin Schutte, Wesley Goeman, Remon van Bochoven en Jedsel Markes. Serhat Cakmak heeft deze week de samenwerking met de club per direct verbroken. Cakmak kwam in de zomer van 2020 over van sv Nootdorp. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax en vertrok in de zomer van 2014 naar Trabzonspor, maar vertrok daar alweer na twee maanden door een trainerswissel.

De wedstrijd begint zondag op Sportpark OFC om half drie en scheidsrechter is Niels Boel uit Vlissingen. Volgende week speelt Westlandia een thuiswedstrijd tegen EVV uit Echt.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder