Warming-up zondag 1B: DHC-sv Den Hoorn topper in Delft

In 1B springt zondag natuurlijk in het oog de topper en streekderby tussen DHC en sv Den Hoorn aan de Brasserskade in Delft. Er is slechts een verschil van één punt tussen de beide rivalen. VUC gaat op bezoek bij koploper sc ’t Zand.

Tekst: Ton Beije

DHC kende vorig weekend geen problemen met hekkensluiter ONA en won simpel in Gouda met 1-5. Sv Den Hoorn verslikte zich op eigen veld in het Brabantse sc ’t Zand. De bezoekers keerden huiswaarts met een duidelijke 0-3 zege en namen daardoor de kop over van sv Den Hoorn, de ploeg van trainer John Hage (foto).

Aanspraak

DHC wurmde zich tussen beide teams op de tweede plaats. sc ’t Zandt heeft één punt meer dan DHC. Voor zowel DHC als sv Den Hoorn is het dus zaak om de volle buit te pakken om aanspraak te kunnen maken op mogelijk de eerste plaats in 1B.

Helpen

Mogelijk kan VUC daarbij een handje helpen, want de ploeg van Jeroen Hoefnagel speelt in Tilburg tegen koploper sc ’t Zand. VUC zou daarbij niet alleen DHC en sv Den Hoorn een dienst kunnen bewijzen, maar ook zichzelf, want de pinguïns zijn opgeklommen tot een met Sarto (8 uit 5) gedeelde vierde plaats.

Sarto speelt thuis tegen Olympia. De andere duels in 1B zijn: CVV Zwervers-Hillegersberg, Rood Wit W.-Spartaan’20, DOSKO-Fc Boshuizen en Unitas’30-ONA.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder