Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens: ,,Nu niet naar ranglijst kijken”

HBS pakt na een vrij weekend ook de draad weer op. De ploeg van trainer Bas Steffens wacht een thuiswedstrijd tegen SJC. Beide teams lijken aan elkaar gewaagd, ze staan op de ranglijst met tienpunten uit zeven duels.

Tekst: Ton Beije

HBS heeft in het vrije weekend niets gedaan met de selectie. ,,Gewoon genoten van het weekend”, laat trainer Steffens weten. Het was ook goed om geblesseerde spelers wat extra rust te geven.

Vooruitkijkend op het duel tegen SJC, zegt de HBS-trainer: ,,SJC won de afgelopen drie wedstrijden. Ze zijn zich dus aan het herstellen van een mindere start.” Ook Steffens praat over gelijkwaardige teams. ,,We hebben een gelijk aantal punten en ik denk ook dat het twee ploegen zijn, die aan elkaar gewaagd zijn. Wij willen natuurlijk graag deze thuiswedstrijd winnen en tevens proberen een serie neer te zetten.”

Evalueren

Hoogeveen lijkt ver weg te lopen in deze Hoofdklasse. Het doel moet nu in ieder geval die tweede plaats zijn. Die positie is bij winst niet ver weg. Bas Steffens: ,,We hebben als groep met elkaar afgesproken om ons nu niet teveel af te laten leiden door de ranglijst. Door onze mindere start kan dat een eigen leven gaan leiden, een proces dat je niet wilt zien. Natuurlijk kijkt een ieder na elke wedstrijd even naar de stand, alleen wij moeten van week tot week hard trainen en in het weekend resultaten halen. Verder hebben we het nergens over, zo hebben we het nu afgesproken. In de winterstop gaan we dan verder evalueren. Hoogeveen doet het vanaf het begin prima en alle overige ploegen inclusief wijzelf hebben duidelijk een heel wisselende start, dat is een feit.”

Afwezig

Bas Steffens heeft helaas nog te maken met een heel regiment van niet inzetbare spelers. Ian Baggerman, Levy Berends, Dustin van den Berg, Boris van den Berg, Nathan Mbuyamba en Silver Wartna zijn zondag niet beschikbaar.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder