Zaterdag 4D: Mooie overwinningen voor BSC’68 en SVO Buytenpark

BSC’68 heeft nog steeds de leiding in handen in 4D na een overwinning op TOGB. Ook concurrent CKC won haar duel. SVO Buytenpark draait ook prima mee na een fraaie zege op de amateurs van Excelsior uit Rotterdam.

Trainer Marco Lange keek tevreden terug op het duel van BSC’68 tegen TOGB. De thuisploeg speelde een prima partij, waarin de spelers hun hoogste niveau haalden. Rain Madhoera opende na een half uur spelen de score op Ons Nieuw Erf. Vlak voor rust kon Thijs de Ruiter de score verdubbelen. Na de doelwisseling kreeg BSV’68 legio kansen, maar Guido de Peinder en Lody Dijkhuizen konden de score niet opvoeren. Uiteindelijk was het Lijon Korving die uit een onmogelijke vrije trap de 3-0 aantekende. Kansen op een hogere score waren er nog genoeg, maar de score bleef 3-0.

Controle

SVO Buytenpark moest voor rust tot twee keer toe een achterstand goedmaken in de wedstrijd met Excelsior. Mark van Domburg was in beide gevallen de doelpuntenmaker. Na de pauze namen de Zoetermeerders de controle over en trokken de overwinning over de streep. Erkan Sensoy zorgde voor de 3-2 en Gianni Jansen maakte het karwei vakkundig af voor SVO Buytenpark. De formatie van trainer Ger Fens (foto) komt tot nu uitstekend voor de dag en bezet na de 4-2 overwinning een vierde plaats.

FC Zoetermeer zag haar duel met FC Banlieue afgelast worden.