Zaterdag 2C: Westlandia houdt stand in uitduel bij Soccer Boys

Westlandia liep twee punten in op koploper Vitesse Delft dankzij een zwaarbevochten 0-1 overwinning op Soccer Boys. In Bleiswijk nam Westlandia in de tweede helft de leiding en kon deze tot aan het eindsignaal vasthouden

Westlandia was het meest gevaarlijk in de openingsfase. De equipe van trainer Theo Verbeek loste binnen een kwartier drie schoten op het doel van de tegenstander, maar de Bleiswijkse doelman liet zich niet passeren. De Naaldwijkers bleven een veldoverwicht houden in het vervolg van de eerste helft, maar kon de kansen niet benutten. De brilstand stond bij rust nog steeds op het scorebord.

Solo

Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Roy van Beek de bal aangespeeld op de middellijn. In een lange solo passeerde hij diverse spelers van Soccer Boys en schoot de bal vervolgens in het doel: 0-1. De thuisploeg werd na de tegentreffer wat gevaarlijker, maar doelman Jari Duijvestijn (foto) stond zijn mannetje bij twee schoten op zijn doel.

Buitenspel

Een treffer van Soccer Boys in de 85e minuut vond geen genade in de ogen van de arbiter en werd afgekeurd vanwege buitenspel. Westlandia moest alles op alles zetten om de 0-1 voorsprong te behouden. Westlandia overleefde zelfs de vijf minuten blessuretijd, waardoor de Naaldwijkers op dertien punten uit zes duels zijn gekomen.