Zaterdag 2C: HVC’10 houdt Vitesse Delft knap op gelijkspel

||||||

In een spannende wedstrijd speelden Vitesse Delft en HVC’10 tegen elkaar gelijk: 2-2. Het eerste puntenverlies voor de Delftse ploeg van trainer Ronald Hes. Hoewel beide ploegen afwisselend de tegenstander onder druk wisten te zetten, was het scorend vermogen gering en was Vitesse Delft, dat tot nu nog geen punt verloren had, minder sterk dan gedacht.

Tekst: Niek Praagman              |       Foto’s: Moshe Amsalem

De uitslag 2-2 was redelijk, maar HVC’10 was over het geheel genomen toch vaker aanvallend bezig op de Vitesse-helft dan andersom. De weersomstandigheden waren deze zaterdag niet optimaal en hoewel het veld er bij het laatste fluitsignaal nog redelijk goed bij lag, was het toch wel enigszins beschadigd door de vele buien en de in hoog tempo spelende teams die beide probeerden te scoren. Gezegd moet worden dat HVC’10 daar wel iets beter in slaagde dan Vitesse Delft.

In de derde minuut was het al 0-1 na een snelle aanval en een mooie passeerbeweging. Het duurde even maar in de achtste minuut draaide Duncan Sjerp de bal fraai voor het doel waar Lars Fransen de stand weer op gelijke hoogte bracht: 1-1. De bezoekers wisten de bal over vrij grote afstanden redelijk in de ploeg te houden en waren daar op sportpark Tanthof-Zuid dit duel duidelijk de betere in. In de 25e minuut werd een hoekschop van HVC’10 langs doelman Hisso Kawa binnengekopt en nam de ploeg van trainer Piet Boon weer de leiding: 1-2.

En alsof het zo moest zijn vervolgens weer het nodige heen en weer spelen van beide ploegen, dat in de 38e minuut leidde naar weer een doelpunt in het voordeel van Vitesse Delft. Opnieuw was Lars Fransen de maker van deze gelijkmaker: 2-2. In de laatste minuut van de eerste helft leek de ploeg uit Hoek van Holland wederom afstand te nemen, maar deze keer werd het doelpunt afgekeurd in verband met (vermeend) buitenspel. Zo ging de rust in met 2-2.

In de tweede helft voor beide teams nog wel kansen, maar in de score kwam geen wijziging meer. De inzet was ook in die tweede helft hoog, maar beide clubs hadden voor rust hun kruit al verschoten en moesten accepteren dat er een gelijkspel werd behaald. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat HVC’10, wel meer balbezit had, maar gelukkig voor Vitesse Delft ook niet meer in staat bleek daarvan te profiteren en de winnende treffer te scoren. Kortom een gelijkspel (2-2) met een stand, die in de rust al tot stand was gekomen.