Zaterdag 2C: Tandeloos SVC’08 kan niet doorbijten tegen DSO

|||||||||||||||

SVC’08 speelde al haar vierde uitduel van het seizoen in vijf wedstrijden. DSO, zoals ieder seizoen één van de gedoodverfde kandidaten voor de titel, was de tegenstander op sportpark Bentwoud in Zoetermeer.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Na Vitesse Delft vorige week dus opnieuw een moeilijke opgave voor de ploeg van trainer Jeffrey Freijters. De wedstrijd werd een kopie van die van vorige week. Twee gelijkwaardige ploegen die nauwelijks kansen weten te creëren of weggeven als je het vanuit verdedigend standpunt bekijkt, maar waar de wedstrijd door één doelpunt in het voordeel van de thuisclub wordt beslist.

SVC’08 begon met verdediger Railyson Roosberg in de spits wat al aangeeft waar bij SVC’08 de problemen liggen. Hij had de ondankbare taak om de diepe ballen vast te houden voor de opkomende mensen en de kopduels te winnen. Verder keerde Gino de Water na een schorsing terug in de ploeg voor Youssef Massaoudi, die nu geschorst is. DSO begon met Sven Wolsheimer onder de lat, hij moest zich echter in de tweede helft vanwege een blessure laten vervangen.

In het begin van de wedstrijd kwamen de aanvallende aspiraties voornamelijk van de kant van SVC’08, waarbij Jordy de Bruijn spelend vlak voor de laatste linie de vormgever was. DSO speelde vanuit de verdedigende stellingen loerend op de counter. Zo ontspon zich een wedstrijd die recht deed aan de druilerige weersomstandigheden op Sportpark Bentwoud.

Er gebeurde weinig tot niets spannends. Twee schoten van Jordy de Bruijn die net naast gingen en wat gevaarlijk uitziende counters van DSO die voortijdig strandden. Gelukkig telde de uitstekend leidende scheidsrechter Thomas Groenendijk geen tijd bij en konden de toeschouwers na exact 45 minuten de warmte in het clubhuis opzoeken.

De tweede helft veranderde er wel wat aan het spelbeeld. Bij SVC’08 was Patrick Bos geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door aanvaller Jesse Boateng. Hierdoor schoof Jordy Bruijn een linie naar achter, waardoor SVC’08 veel aanvalskracht op het middenveld verloor. Daarbij kwam dat DSO verder naar voren voetbalde, feller de duels aanging en de bal veel beter in de ploeg hield dan voor rust. Toch wist DSO daarbij geen grote kansen te creëren en kwam het goed weg toen Jordy de Bruijn in de achtenvijftigste minuut uit een hoekschop de bal op de lat kopte. Maar nog geen vijf minuten later keek SVC’08 toch tegen een achterstand aan. Bij een dieptepass kon doelman Wesley Storm in eerste instantie nog twee keer op rij redden, maar de derde poging werd doeltreffend afgerond: 1-0.

SVC’08 moest dus aan de bak en het leek er ook op dat het langszij zou komen, maar een redding van doelman Sven Wolsheimer bij een goed genomen vrije trap en een schitterende redding van zijn vervanger Leon Kleis op een afstandsschot van Said Alparslan voorkwamen de gelijkmaker. In blessuretijd trok Jessy Spaans nog aan de noodrem om een uitval van DSO te voorkomen. Hij ontving daarbij een gele kaart van scheidsrechter Groenendijk, die de situatie uitstekend aanvoelde en een rode kaart terecht achterwege liet. Zo verloor SVC’08 voor de tweede maal op rij van een tegenstander die zeker niet beter was, maar wel wist te scoren in tegenstelling tot SVC’08 dat aanvallend in beide wedstrijden niets af wist te dwingen. DSO nadert door deze nipte winst koploper Vitesse Delft tot op één punt.