Zaterdag 1A: sv Nootdorp in tweede helft langs Valken’68

||||||||||||||||||||

sv Nootdorp deed zichzelf een groot plezier in het duel met Valken’68. Het thuisduel werd na een doelpuntloze eerste helft omgezet in een 3-0 overwinning, waardoor de formatie van trainer Marco Jalink op een keurige vierde plaatst staat.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Na elf minuten hoopte sv Nootdorp op een strafschop nadat Joey van Maaren werd gevloerd in het strafschopgebied door Peter Kuijt. Arbiter Maarten Streef liet doorspelen. Vijf minuten later ging een schot van Dylan Ligeon net naast. Valken’68-doelman Joris van Harmelen moest halverwege de eerste helft twee keer ingrijpen en hield zijn doel schoon. Eerst pakte hij een bal die net gemist werd door Joey van Maaren en daarna stopte hij met de vingertoppen een schot van Jop Verhagen.

Meteen vanaf de aftrap kon de doelman van Valken’68 wel gepasseerd worden. Invaller AJ Mercera ging richting de achterlijn. Zijn voorzet werd door Joey van Maaren in de rechterhoek geschoten. Een minuut later zwaaide een schot van Huig van Duijn net over het doel van sv Nootdorp heen.

Kansen over en weer. Een voorzet van Joey van Maaren kon voor het doel net niet geraakt worden door Mitchell Abdoel en AJ Mercera op het natte veld. Ook Valken’68-spelers Samet Arikan en Huig van Duijn waren niet doeltreffend. In de 71e minuut viel de bevrijdende 2-1. Een voorzet van AJ Mercera werd met het hoofd in het doel gewerkt door Joey van Maaren.

Met nog een kwartier te gaan werd een bal over de verdediging van de ploeg uit Valkenburg gewipt en daarmee werd buitenspel omzeild. AJ Mercera kon op het doel af gaan, maar vond de uitkomende Joris van Harmelen op zijn pad. Vlak voor het eindsignaal leverde een vrije trap van Randy Stanneveld de 3-0 op. Via het gezicht en schouder van Rodney Ebbing ging de bal net binnenkant paal het doel in.