Zaterdag 1A: Forum Sport haalt belangrijke punten binnen

||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Zowel Forum Sport als Die Haghe kennen dit seizoen een slechte start van de competitie. Zo nu en dan onfortuinlijk, maar vooral het ontbreken van veel basisspelers zorgden voor een valse start in de eerste klasse A.

Tekst: Jean Nederlof          |       Foto’s: Eric de Wit

Ook dit weekend moesten beide trainers (Dennis den Turk van Forum Sport en Pieter Jongmans van Die Haghe) veel spelers missen. De toeschouwers, die het herfstweer trotseerden, waren erg benieuwd wie van beide ploegen als winnaar uit de strijd zou komen in deze zogenaamde kelderkraker. Het werd geen aantrekkelijke wedstrijd qua spel, wel veel spanning en strijd.

Al na zes minuten was er spektakel. Mike de Graaf, centrale verdediger bij Forum Sport, verkeek zich op een diepe bal en tikte één van de aanvallers van Die Haghe aan binnen het zestienmetergebied. Scheidsrechter Robin Punt uit Amsterdam had geen twijfel en wees naar de stip. De ervaren Robin Laming schoot de elfmeter hard achter doelman Justin van Look: 0-1. Een flinke tegenvaller voor Forum Sport, dat hierdoor ook onrustig ging voetballen. Veel foute passes en misverstanden binnen het elftal. Ook al omdat er, zoals eerder vermeld, noodgedwongen veel nieuwe, jonge spelers in het elftal waren ingepast.

Het was dan ook een groot voordeel, dat Forum Sport met Haitam el Marid beschikte over een vrije trappenspecialist. Hij schoot in de twaalfde minuut een vrije trap van zo’n vijfentwintig meter hard in de linker kruising achter doelman Bas Drost: 1-1. Dit gaf weer wat vertrouwen in de Voorburgse ploeg. Het verdere verloop van de eerste helft kende weinig hoogtepunten. Hier en daar wat kansen voor beide ploegen, maar de doelverdedigers Bas Drost en Justin van Look heersten in beide doelen.

Na rust een wat sterker Forum Sport, dat na een uur spelen op voorsprong kwam. Een hard schot van aanvoerder Mike de Graaf werd nog wel door de doelman van Die Haghe gepareerd, maar de terugkaatsende bal was een prooi voor spits Lorenzo Seymonson van de gastheren: 2-1. Forum Sport koesterde de voorsprong, slaagde er niet deze te vergroten en moest zien dat Die Haghe een aantal keren voorin gevaarlijk werd. Het bleef uiteindelijk 2-1. Forum Sport gelukkig met de drie punten en Die Haghe stond opnieuw met lege handen. (Foto’s onder: HMA-fotografie)

Volgende week ontvangt Die Haghe Zwaluwen’30 uit Hoorn en gaat Forum Sport op bezoek bij Voorschoten’97.