Zondag 2D: Punt voor Wilhelmus, Concordia pakt tweede zege

Wilhelmus had het lastig in het uitduel bij laagvlieger VFC. De Voorburgers hielden een punt over aan het treffen. Concordia won het belangrijke uitduel bij FC IJsselmonde. Door de tweede overwinning van het seizoen neemt de ploeg uit Delft een plek in de middenmoot in.

FC IJsselmonde – Concordia

Voor Concordia stond het belangrijke duel tegen hekkensluiter FC IJsselmonde op het programma. Een zege was van groot belang voor de club uit Delft. Na de eerste helft had Concordia een 0-1 voorsprong te pakken door een treffer van Wessel Schut. De Rotterdammers kwamen met tien man te staan na twee gele kaarten voor Chahim el Youzghi. De Delftse doelman Sven Bekking stopte ook nog een strafschop.

In het tweede bedrijf kon de ploeg van trainer Wesley Zandstra (foto) de voorsprong verdubbelen. Tijs Sneek bracht de 0-2 op het scorebord. Het werd toch nog spannend toen FC IJsselmonde op 1-2 kwam vijf minuten voor tijd. Concordia hield stand en pakte drie belangrijke punten.

VFC – Wilhelmus

In Vlaardingen keek Wilhelmus na achttien minuten spelen tegen een achterstand aan. Robbert Bot speelde met een fraaie bal Bryn Siegersma aan die de 1-0 binnenschoot. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Halverwege de tweede helft kon Wilhelmus de stand weer in balans brengen. Yuri Bruno was scherp in de afwerking voor de mannen van trainer Oscar Laguna Burgos. Een afstandsschot werd net aangeraakt, waardoor de Vlaardingse doelman Jari Kuup er niet meer bij kon. Door het gelijke spel staat Wilhelmus op een zevende plaats, net voor Concordia.