Zondag 2D: HVV houdt Antibarbari op afstand

In Rotterdam hielden koploper HVV en nummer twee Antibarbari elkaar in evenwicht. In de stromende regen werd er op sportpark Toepad niet gescoord: 0-0. De ‘Kroonleeuwen’ hielden de studenten hiermee op de ranglijst op afstand. HVV leidt de dans met zestien punten uit zes duels, Antibarbari volgt met elf uit vijf.

Tekst: Hans Kulk

Een heel mooi affiche zondagmiddag in de tweede klasse D. Antibarbari versus HVV. Nummer 1 tegen nummer 2. Voor de aanwezige toeschouwers helaas een duel zonder doelpunten. Het bleef in Rotterdam 0-0.

Gehaast

Saai was het duel overigens niet. Aan beide kanten gebeurde er genoeg voor de doelen. Voor de door André Wetzel (foto) getrainde ‘Kroonleeuwen’ kwam de beste kans vlak voor rust. Phil Altimari stormde alleen op de doelman van Antibarbari af, maar schoot te gehaast naast. Weg kans en geen 0-1 voor de bezoekers uit Den Haag.

Fout

Na wat kleinere kansjes voor de oud-speler van onder andere Wateringse Veld/Kranenburg en SVC’08 in de tweede helft, leek de thuisclub na een zeldzame fout van Diederik Jansen op een 1-0 voorsprong te komen. Leek, want net als Altimari schoot óók de spits van Antibarbari te gehaast naast.

Spanning

Spanning genoeg op sportpark Toepad. Zou er alsnog een winnaar komen? In de slotminuut hield iedereen van HVV de adem in. Antibarbari kreeg namelijk een strafschop. Terecht of onterecht, dat laten we maar even in het midden. Was de eerste nederlaag voor de ‘Kroonleeuwen’ aanstaande?

De (weer)goden waren de geel-zwarten gunstig gezind. De bal werd ruim overgeschoten. 0-0 in een verregende topper in 2D. Wetzel en consorten zijn na zes duels nog altijd ongeslagen en gaan aanstaande zondag, op sportpark De Diepput, op voor hun zevende duel zonder verlies. Het door Mark Moen getrainde Wippolder, dat in Delft verrassend verloor van COAL (0-1), komt dan op bezoek. Wederom een duel om naar uit te kijken.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder