Zondag 2D: HMSH snoept punten af van RKDEO

||||||||||||||||

Vlak voor het rustsignaal nam HMSH de leiding in het thuisduel tegen RKDEO. De Nootdorpers konden na de hervatting de stand nog gelijktrekken, maar konden de winst niet meer pakken. HMSH kreeg in de slotfase de meeste kansen op de winst.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKDEO kreeg in het uitduel bij HMSH de eerste kans. Een hoekschop van Irian Boeschoten werd in de negende minuut over het doel heen gekopt. Even later werd een breedtepass van RKDEO-speler Robin Boesquet onderschept door Hamza Chikhi die de achterlijn bereikte. Zijn voorzet werd door Omer Karadag overgeschoten. RKDEO trok meteen weer ten aanval. Izzy Rosini speelde met een dieptepass Quinten Helemons aan, maar de doelman van HMSH Ozgun Arslan kwam goed uit.

RKDEO kreeg nog een paar kleine kansen in het middengedeelte van de eerste helft, maar het was HMSH dat uiteindelijk scoorde. In 37e minuut ging een schot van Baris Dogrusoz nog naast. Zes minuten later kon Hamza Chikhi met een afstandsschot laag over de grond de Haagse fans laten juichen: 1-0.

Een kwartier na rust werd een overtreding op Olaf Kramer bestraft met een vrije trap. Vanaf de hoek van het strafschopgebied schoot Irian Boeschoten de gelijkmaker in de korte hoek: 1-1. Met nog negentien minuten op de klok zag Hamza Chikhi RKDEO-doelman Huub Koning ver voor zijn doel staan en probeerde hem van een afstand van twee meter over de middellijn te verschalken. De bal ging echter net naast.

In de slotfase belandde een bal van HMSH tegen de paal en vervolgens kon invaller Anes Omri met een klein tikje scoren. De treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een schot van Baris Dogrusoz werd ook nog gepakt door Huub Koning, waardoor het 1-1 bleef.