Zondag 1B: VUC in blessuretijd nog langszij bij sc ’t Zand

In Tilburg ging VUC de strijd aan met sc ’t Zand. De Haagse ploeg was zeker niet de minste van de twee teams, maar leek op een nederlaag af te stevenen. In blessuretijd werd door de formatie van trainer Jeroen Hoefnagel (foto) toch nog een punt gered.

VUC was in het uitduel bij sc ‘t Zand in de eerste twintig minuten voetballend de betere ploeg, maar kon niet veel kansen creëren.  Gelukkig kon de thuisploeg dit ook niet, waardoor bij het rustsignaal nog steeds de brilstand op het scorebord stond.

Terecht

Na de hervatting ging het duel gelijk op. De thuisploeg opende in de 51e minuut de score. Uit een hoekschop kopte Robin de Man de 1-0 binnen. VUC kreeg kansen op de gelijkmaker, maar het wilde maar niet lukken. Tony van den IJssel kwam voor de Tilburgse doelman te staan en faalde in de afwerking. Ook Jacky Adam kon de doelman niet verschalken in een één-op-één situatie.

In blessuretijd kwam het toch nog goed. VUC-speler Delano Vogel loste een schot dat van richting veranderde en in het doel belandde: 1-1. Een terecht punt voor VUC, dat nu op een vijfde plaats staat.