Zondag Hoofdklasse: HBS kan veldoverwicht niet omzetten in winst

||||||||||||

Trainer Bas Steffens moest een gehavend HBS het veld in sturen tegen SJC. Vooral in de verdediging ontbraken diverse spelers, waardoor Steffens genoodzaakt was te schuiven in de posities. HBS had tegen SJC de overhand, maar moest toch een nederlaag incasseren.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De thuisploeg had in de eerste helft het betere van het spel, maar kon ondanks een aantal goede mogelijkheden de bal niet in het vijandelijke doel krijgen. In de negende minuut brak Mink Heuting aan de linkerkant door en speelde de bal richting het vijfmetergebied. SJC-doelman Lex Hoogervorst miste de bal en dit gold helaas voor HBS-speler Sieb Verheul.

Mostava Frederick dacht in de achttiende minuut uit een één-op-één situatie te scoren. Zijn lob belandde op het dak van het doel. Ook een schot van Tjeerd Westdijk leverde niet het gewenste resultaat op en verdween in het zijnet. SJC was ook een keer gevaarlijk. Doelman Luc Vurens was kansloos, maar werd door Mathijs Harthoorn geholpen die de bal op tijd wegwerkte.

Na de thee drukten De Kraaien de bezoekers naar achteren. Al na drie minuten speelde Mostava Frederick zich vrij. Zijn schot vanaf de zestienmeterlijn ging echter rakelings naast het doel. Het leek een kwestie van tijd voordat HBS zou scoren, maar het was SJC dat uit een hoekschop het vijandelijke doel vond. Wesley Haasnoot kopte de 0-1 langs doelman Vuurens.

HBS wisselde een aantal spelers en het leek daarna chaotischer te worden op het veld. Het spel speelde zich wel voornamelijk op de helft van SJC af. Na een hoekschop schoot Seib Verheul op het doel. Lex Hoogervorst hield enigszins gelukkig de bal uit zijn doel. Bas Steffens haalde in de 83e minuut de moegestreden Mostava Frederick uit het veld en zette Youri Vermeer in. Dit bleek een gouden wissel. Leroy Klootwijk bediende vanaf de linkerkant Vermeer die de bal met hef hoofd het doel in werkte: 1-1.

HBS ging vol voor de zege. Doelman Luc Vurens kreeg zelfs de kans op een treffer, maar zijn Noordwijkse collega plukte de bal op tijd weg. In de tweede minuut van de blessuretijd brak SJC aan de linkerkant door en kopte Wesley Haasnoot opnieuw raak en stond HBS met lege handen: 1-2.