Zondag Hoofdklasse: TAC’90 pakt verdiend volle buit tegen VOC

|||||

TAC’90-trainer Mario Koswal had besloten zijn ploeg op enkele cruciale plekken aan te passen. In het doel maakte Jhudamier Marchena zijn opwachting, Sinan Keskin was weer inzetbaar als centrumspits en centraal in de verdediging moest Fernando Couvreur de touwtjes in handen nemen. Vincent Verbond schoof door naar de linksachter positie.

Tekst: Eugène Hercules         |      Foto’s: Fred Reuling

De aanpassingen hadden even de tijd nodig om neer te dalen. Het eerste kwartier was het voor TAC’90 even zoeken naar de juiste combinaties en het elkaar vinden. VOC drong in deze fase ook niet echt aan, zodat er weinig spannende dingen gebeurden. Het slechte weer met de slagregens maakte het kunstgrasveld ook nog eens extra glad. TAC’90-captain Randell Labordus maakte een einde aan deze rustige openingsfase door met een fraaie actie zichzelf in schietpositie te brengen. Zijn doelpoging miste het Rotterdamse doel maar net.

De thuisploeg pakte nu het initiatief. Rensy Barradas kwam op eigen helft in balbezit en maakte vervolgens dankbaar gebruik van de rode loper die ongewild door VOC werd uitgerold. Na een solo van ruim veertig meter scoorde Barradas uitermate beheerst de openingstreffer: 1-0. VOC kwam daarna weer terug in de wedstrijd. Een striemend schot van Dano Vliemans werd door TAC’90-goalie Jhudamier Marchena over de lat getikt. Hierna nam de thuisploeg het initiatief weer over. De blauw/rode formatie miste voor de rust nog twee aanzienlijke kansen, waardoor de puik fluitende scheidsrechter Sven Spaan voor de rust kon afblazen bij een 1-0 stand.

Gouden wissels

Na de thee bezorgde de Haagse spits Keskin de Rotterdamse defensie handenvol werk door zijn passing, acties en sleurwerk. Het was dan ook niet vreemd dat hij na een kwartier spelen op de rand van het zestienmetergebied onreglementair werd aangetikt. Uit de toegekende vrije trap raakte Barradas de lat boven het hoofd van de vastgenagelde VOC-doelman Tijs de Duits. Dit was voor VOC het sein om wat terug te gaan doen. Het zette de Haagse verdediging onder druk, maar vond telkens de uitblinkende TAC’90-goalie Marchena op zijn weg. TAC’90-trainer Mario Koswal greep in en wisselde enkele van zijn moegestreden spelers. Waar menig trainer ervoor gekozen zou hebben om in ieder geval een meer defensieve speler in te brengen toonde Koswal lef. Hij koos ervoor om de aanvallers Kishan Kanhai, Abbas Saleem en Mo El Ousrouti in te brengen. Dat bleek een gouden zet te zijn. TAC’90 leefde weer op en het koos ouderwets de aanval. De kansen kwamen weer voor de thuisploeg en na een snelle aanval waarbij alle drie de ingebrachte aanvallers waren betrokken scoorde Kishan Kanhai tot grote vreugde van alles wat blauw/rood is de 2-0. Hiermee was de wedstijd gespeeld en kon TAC’90 de wedstrijd uitspelen.

Na afloop was de opluchting in het Haagse kamp groot. Het gedurfde spel en het vroeg storen hebben tot dit mooie resultaat geleid. De overwinning werd vervolgens in de kantine nog uitbundig gevierd. Het bleef daardoor nog lang gezellig op het sportpark de Verlichting, waar ook het sportieve VOC nog lang van bleef meegenieten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder