Warming-up Hoofdklasse (za): Richard Middelkoop: ,,Komende duel moet ons lucht geven”

Zaterdag wordt de tiende speelronde in hoofdklasse A gespeeld. FC ’s-Gravenzande krijgt bezoek van DUNO uit Doorwerth. Vorig seizoen, toen de competitie vanwege het coronavirus abrupt werd afgebroken, speelden beide ploegen niet tegen elkaar.

Tekst: Willem Lenting

In een voor de supporters langs de lijn attractieve wedstrijd heeft FC ‘s-Gravenzande vorige week verloren van Zwaluwen. In Vlaardingen werd het 6-3. De ploegen waren in een mooie wedstrijd aan elkaar gewaagd. FC ‘s-Gravenzande stond bij rust met 2-3 voor. Maar in de tweede helft bleek Zwaluwen beter en effectiever met de kansen om te gaan. Ondanks dat ‘s-Gravenzande goed meekwam in het spel, moest het na rust toch vijf tegendoelpunten incasseren. ,,Ik kijk met gemengde gevoelens terug. Ik vond ons namelijk een hele goede eerste helft spelen met goed positiespel. Wat er in de tweede helft gebeurd is, is dat we te veel achteruit hebben gelopen in plaats van vooruit waardoor de ruimtes zowel in balbezit als in balverlies te groot werden. Het positiespel werd zodoende niet meer mogelijk’’, aldus trainer Richard Middelkoop (foto).

24 treffers

FC ’s-Gravenzande staat na negen wedstrijden op 13 punten. Het scoorde maar liefst 24 doelpunten, het hoogste aantal van de hoofdklasse A. Met 24 tegen treffers kregen de Westlanders ook de meeste tegen. ,,Het baart me geen zorgen omdat ik onze ploeg zie groeien in een aantal facetten. Dat het verdedigen beter moet is een understatement.’’ Zaterdag krijgt FC ’s-Gravenzande bezoek van voetbalvereniging Door Uithouding Naar Overwinning. vv DUNO is op 19 augustus 1948 opgericht en komt uit Doorwerth. Zes jaar geleden speelde DUNO nog in de vierde klasse. 2019 werd de ploeg met overmacht kampioen van de eerste klasse. 2020 werd het zowel thuis en uit 2-2. ,,DUNO heeft net als ons ook 13 punten, dit zijn de wedstrijden die ons weer lucht kunnen geven, ik verwacht dan ook dat wij de eerste helft van afgelopen zaterdag een vervolg kunnen geven”, kijkt Middelkoop vooruit.

Bezetting

Over de personele bezetting zegt Middelkoop: ,,Zaterdag missen we vanwege een hamstringblessure Kilian Berkhout, Twan van Meerten, Daniël Kumic en Scot de Graaf.’’ Het duel op Juliana Sportpark om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Pieter van Veelen uit Ridderkerk. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een uitwedstrijd tegen DHSC uit Utrecht.