Warming-up Hoofdklasse (zo): TOGB onderschat VOC zeker niet

Komende zaterdagavond, aftrap 18.00 uur, speelt TOGB tegen ‘bijna buurman’ VOC. In afstand is opponent VOC de club met de kortste reistijd dit seizoen. Verwacht mag worden dat het team van Mark Schuur aan de Hazelaarweg in Rotterdam gesteund zal worden door een grote schare TOGB-supporters. Gastheer VOC heft, net als TOGB, geen entree en zorgt voor een winterse hap voor langs de lijn. Men dient wel de QR-code mee te nemen om toegang te krijgen tot het terrein.

Tekst: Ron Fruining

VOC verloor afgelopen weekend met 2-0 in Den Haag, op bezoek bij TAC’90 en bezet de voorlaatste plek op de ranglijst. TOGB won op het Hoge Land met 1-0 van het Noord Hollandse Purmersteijn en handhaafde zich op de derde plaats in de stand van de Hoofdklasse A.

Bekende tegenstander

VOC is geen onbekende voor TOGB. De club uit deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek is qua ledenaantal de grootste vereniging uit Rotterdam. In het verleden troffen beide clubs elkaar in competitieverband, het KNVB-bekertoernooi en vriendschappelijk. VOC heeft een rijke historie. De Rotterdamse fusieclub V.O.C (Volharding Olympia Combinatie) is ontstaan op 1 januari 1904 uit een fusie van de clubs Volharding, opgericht 1 januari 1895, en Olympia, opgericht op 18 januari 1896. De oprichtingsdatum van de oudste club, Volharding, werd daarbij aangehouden als oprichtingsdatum van de nieuwe fusieclub. De club speelt op het eigen sportpark VOC aan de Hazelaarweg in Rotterdam. Thomas Verhaar, nu actief bij AFC en Geert den Ouden zijn twee spelers van VOC die deze eeuw actief waren in de eredivisie. Eerder dit jaar was Geert den Ouden scheidsrechter bij de vriendschappelijke ontmoeting tussen sc Feyenoord en TOGB.

Voorbeschouwen

Een vooruitblik op de derby VOC – TOGB met Michel van der Elst (foto) en Zakaria Doumajd. Beide spelers van TOGB zijn volledig hersteld van blessures en weer volledig fit. Na weken noodgedwongen langs de kant te hebben gestaan willen beiden hun bijdrage leveren in de derby van komende zaterdag.

Daarom eerst de vraag aan beiden hoe zij zich voelen.

Doumajd: ,,Ik voel mij prima en fit. De afgelopen weken heb ik goed kunnen revalideren. Ik ben blij dat ik weer volledig inzetbaar ben voor TOGB. Afgelopen wedstrijd heb ik minuten kunnen maken en deel uit kunnen maken van de overwinning op Purmersteijn. Heerlijk om weer te kunnen spelen.”

Van der Elst: ,,Ik heb gelukkig helemaal geen last meer van mijn blessure en voel me heel fit. Het is nu zaak voor mij om, zodra ik van de technische staf de kans krijg om mij te bewijzen, deze te pakken.”

Hoe bereiden jullie je voor op VOC?

Doumajd: ,,Wij bereiden ons voor op VOC, zoals we dat elke week doen op de volgende wedstijd. We bekijken de analyse van de afgelopen wedstrijd. Hiermee gaan we aan de slag op de trainingen richting de volgende wedstrijd samen met de technische staf. Scherp trainen doordeweeks en werken aan de punten uit onze analyse van de voorgaande wedstrijd.”

Wat weet je van VOC en hun speelstijl?

Van der Elst: ,,Ik weet eerlijk gezegd nog niet veel van VOC, maar de staf zal ons deze week voorbereiden om goed voor de dag te komen in Rotterdam. Ik heb nog niet eerder tegen VOC gespeeld en verwacht dat deze tegenstander een uitdaging zal zijn voor ons als groep. We zullen ook in deze wedstrijd volwassen met de speelstijl om moeten gaan, zelf het tempo omhoog moeten gooien in de wedstrijd wanneer dat nodig is. Het zal erop neer komen dat wij VOC niet in haar spel laten komen.”

Verwacht je dat VOC jullie het initiatief zal geven?

Doumajd: ,,Ik verwacht eerlijk gezegd dat zij zullen gaan inzakken. Aanvallen zullen zij gaan doseren. Misschien heb ik het fout en staat daar een team tegenover ons dat het spel wil maken en vol voor de aanval gaat. Van ons kun je overigens altijd verwachten dat wij aanvallend spelen met veel lef.”

Hoe denk jij dat TOGB de punten kan behalen komende zaterdagavond?

Van der Elst: ,,Als wij de energie in de wedstrijd brengen die wij in al onze gewonnen wedstrijden hebben laten zien, denk ik dat we al ver zijn. Dus strijden voor elke meter en er voor elkaar door het vuur gaan tijdens de wedstrijd. Daarnaast is het zaak dat we gewoon ons eigen spel spelen. Als we dit goed doen verwacht ik zeker dat het reëel is, dat we de punten mee naar Berkel kunnen nemen.”

Doumajd: ,,Het onderschatten van onze tegenstander doen wij niet. VOC staat laag op de ranglijst, maar de positie op de ranglijst zegt niet veel. Wij voelen ons goed als groep. Als wij komende zaterdag de energie die in deze groep zit naar boven kunnen halen, dan wordt het een hele mooie wedstrijd voor de toeschouwers om te bezoeken. Spelen voor de drie punten doen wij altijd.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder