Warming-up Hoofdklasse (zo): Maurizio Ceccucci: ,,Be Quick 1887 lastige ploeg”

Al drie wedstrijden heeft RKAVV geen doelpunt tegen gekregen. Of dit komende zondag ook gaat lukken tegen het op de tweede plaats staande Be Quick 1887 moet worden afgewacht. De tweeëneenhalve uur in de bus naar het Groningse Haren lijkt geen goede warming-up. Drie jaar geleden eindigde de wedstrijd in Haren in 0-0.

Tekst Pieter Donath

Na de 1-0 overwinning op SDO van afgelopen zondag maakt de ploeg van Maurizio Ceccucci zich op voor de verste uitwedstrijd van dit seizoen. Tegenstander Be Quick 1887 won vorige week met 1-2 van De Zouaven. Een goed resultaat zou prettig zijn alvorens de terugreis uit het hoge noorden te aanvaarden.

Eretitel

RKAVV staat op de zesde plaats en heeft zes punten minder dan het Groningse ‘Good-Old’. Deze bijnaam is een eretitel die verwijst naar de veelbewogen geschiedenis van de pure amateurclub.

Trainer Maurizio Ceccucci (foto): ,,We bereiden ons voor op een lastige wedstrijd. We hebben een beeld van hun speelstijl en daar zijn we mee aan de slag gegaan deze week. Het zou mooi zijn als we onze positieve reeks kunnen doortrekken.”

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen SDO?

,,Tevreden met de punten. Redelijk tevreden over de eerste helft en niet tevreden over de tweede.”

Hoe schat je jullie kansen in tegen Be Quick 1887?

,,Tegen iedereen maken we kans. We hebben de beelden van ze bekeken. Het is een lastig te bestrijden ploeg en het zal geen gemakkelijke opgave worden.”

Hoe laat vertrekt de bus voor de lange reis van 235 km?

,,Om kwart voor negen vertrekken wij en om half twaalf lunchen wij bij een Van der Valk restaurant.”

Is Remco Overdevest weer inzetbaar na het uitvallen tegen SDO?

“Ja, Remco is er gelukkig weer bij na die heftige botsing van vorige week. Er was nogal wat paniek, want hij had geen gevoel meer in zijn hand en arm. Gelukkig was hij op tijd in het ziekenhuis. Hetzelfde geldt trouwens ook voor spits Yani Bouras. Hij is net als Remco een winnaar en heeft donderdag de training hervat met een gebroken neus en een dik oog. Het zijn heerlijke gasten om mee te werken.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder