Warming-up Hoofdklasse (zo): Steffens: ,,Tegen SDO teleurstelling wegspelen”

HBS ging vorig weekend op eigen veld onderuit tegen SJC. Een nederlaag die pas laat gestalte kreeg. Zondag gaat HBS op bezoek bij SDO in Bussum, een duel dat op gras wordt afgewerkt.

Tekst: Ton Beije

Het verlies tegen SJC kwam hard aan bij HBS. Trainer Bas Steffens (foto): ,,De teleurstelling was best groot bij iedereen binnen HBS. De deceptie van onterecht verliezen in de blessuretijd van de wedstrijd voelt heel slecht en went nooit kan ik je zeggen.”

Terugkijkend op die wedstrijd zegt de HBS-trainer: ,,Je hebt de wedstrijd en het resultaat, daar zat een groot verschil tussen afgelopen zondag. We waren gewoon veel beter, speelden best aardig, alleen moeten we veel scherper zijn in zo’n eindfase om een minimaal resultaat te pakken. Daarnaast moeten we veel effectiever met onze kansen omgaan, dan maken we het onszelf een stuk makkelijker.”

Informatie

Zondag naar Bussum naar SDO. Die ploeg ging afgelopen weekend nipt onderuit bij RKAVV. Steffens kon dus de nodige informatie inwinnen bij collega Maurizio Ceccucci. Steffens: ,,Ik heb met Maurizio zoals al vaker dit seizoen contact gehad dus ook over SDO. We spelen daar weer op gras dus dat zal het veldspel beïnvloeden, maar het is uiteindelijk wel zoals het eigenlijk hoort te zijn, maar dat terzijde. Onze doelstelling is duidelijk voor dit seizoen en geldt dus ook voor aankomende zondag.” HBS gaat voor een driepunter op pad.

Lichtpuntje

Het zit HBS dit seizoen tot nu toe ook niet mee als het om afwezige spelers gaat, maar er is een lichtpuntje. ,,We hebben meerdere spelers die er langdurig uit zijn en al vaker zijn benoemd. Wat wel fijn is dat vanuit die groep Berend Kaster en Leroy Klootwijk weer zijn aangesloten bij onze wedstrijdselectie”, aldus Steffens.

Steffens verlaat na dit seizoen HBS. Haaglanden Voetbal sprak de trainer hierover. Later op deze website komen wij daarop terug.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder