Warming-up 3e Divisie (zo): Paul v.d. Zwaan: ,,Quick heeft voldoende kwaliteit”

De laatste drie wedstrijden werden verloren dus winst komende zondag thuis tegen vv Hoogland is nodig. Quick heeft volgens trainer Paul van der Zwaan voldoende kwaliteit en dat zou een keer moeten resulteren in een gewonnen wedstrijd. vv Hoogland heeft slechts één punt minder dan de Haantjes, dus een spannende wedstrijd wordt het zeker.

Tekst: Pieter Donath

Quick verloor achtereenvolgens met 1-0 van VV Echt en ADO’20. Afgelopen zondag werd een 4-2 nederlaag geleden tegen het nog ongeslagen vv Gemert, na een kwartier voor tijd nog met 1-2 te hebben voorgestaan. vv Hoogland won vorige week uit knap met 0-1 van Hollandia.

Ziek

Vorige week gaf de deze week zieke trainer Paul van der Zwaan (foto) aan dat Quick meer overtuigd moet zijn van haar kwaliteit. ,,Waarvan we allen weten dat die aanwezig is”, zei Van der Zwaan. ,,Ook moeten we individueel en collectief niet weglopen voor de verantwoordelijkheid. De keuzes blijven maken die collectief effectief zijn, lef hebben en de bijbehorende uitstraling tonen.” En daaraan toevoegend: ,,We hebben ontegenzeggelijk te maken met een mindere periode en zullen ons daar als team uit moeten vechten. Dat vereist mentale sterkte en vertrouwen in elkaar, discipline maar ook acceptatievermogen naar elkaar toe. Kortom we zullen als team de rug moeten rechten. Niet toegeven aan teleurstellingen maar knokken. Onze kwaliteit gaat dan zorgen voor de ommekeer.”

Thuis

Quick zal dit alles komende zondag om 14.00 uur moeten laten zien thuis tegen vv Hoogland. Paul van der Zwaan gaf eerder aan dat Quick voetballend voor niemand in deze competitie hoeft onder te doen. Zijn stelling was: ,,We gaan dan ook vol voor een goed resultaat en ik hoop er aanstaande zondag zelf ook weer bij te zijn.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder