Warming-up 3e Divisie (zo): Westlandia moet wegkomen uit gevarenzone

Westlandia krijgt zondagmiddag bezoek van nummer twaalf EVV uit Echt. De Westlanders hebben al zes competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden werd het een gelijkspel. De ploeg uit Echt heeft met tien tegentreffers de beste verdediging van de Derde Divisie. Scoren is echter met maar zes doelpunten het grote probleem.

Tekst: Willem Lenting

In Oostzaan verloor Westlandia vorige week van koploper OFC. In de eerste helft viel het eerste doelpunt voor de Noord-Hollanders. Na de rust werd het zelfs 2-0. In de slotfase werd het nog even spannend toen Steve van Kesteren uit een hoekshop de 2-1 maakte, maar het was toch OFC dat de punten in eigen huishield.

Westlandia heeft de laatste zes competitiewedstrijden geen overwinning meer kunnen vieren. De laatste overwinning was tegen Blauw-Geel’38. Vervolgens was er puntverlies tegen clubs

die nu allemaal in het linker rijtje staan. In de komende weken treffen de Westlanders directe concurrenten uit het rechterrijtje. In deze periode zullen de mannen van Cesco Agterberg punten moeten gaan pakken om weg te komen uit de gevarenzone.

De geschiedenis van de sportclub uit Limburg begon 1908, toen de club EVV Sparta werd opgericht. In 1925 ging deze club failliet. Een jaar nadat EVV Sparta failliet was, kwam EVV Echt. De club werd opgericht in het voormalige Oranjehotel aan de Jodenstraat. Zondag 24 oktober 1926 werd de eerste wedstrijd gespeeld, EVV verloor met 2-4 van Helden. Trainer bij EVV is sinds dit seizoen Leo Beckers. Beckers is ondernemer kracht- en conditietrainer geweest bij Kasimpasa SK uit Turkije. Daar werkte hij samen met Futa Capa en Luc Nilis.

Een bekende speler bij EVV is Reno Kochanowski. Kochanowski speelt sinds 2017 in Echt en speelde in de jeugd voor Fortuna Sittard.

Huldiging

EVV staat op een veilige twaalfde plaats, met slechts twee punten meer dan Westlandia. Eenvoudig gaat het zondagmiddag zeker niet worden, want de laatste twee keer namen de gasten uit Echt minimaal een punt mee naar Limburg (1-2 en 2-2). Na de wedstrijd zal Melvin Vissers (foto), worden gehuldigd. Tegen Excelsior Maassluis bereikte hij de mijlpaal van honderd  caps voor de Westlanders.

Afwezig

Cesco Agterberg, kan niet beschikken over Edgar Leerdam, Brendan Vrede Kevin Schutte, Wesley Goeman, Remon van Bochoven en Jedsel Markes. De wedstrijd begint op Sportpark De Hoge Bomen om 14.00 uur. Scheidsrechter is Bas van Dongen. Volgende week speelt Westlandia een uitwedstrijd tegen Hollandia uit Hoorn.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder