Vrouwen: Ruime overwinning beloften ADO Den Haag, monsterzege Forum Sport

ADO Den Haag verstevigde haar positie op de ranglijst met een dikke overwinning op hekkensluiter Telstar. Tweedeklasser Die Haghe pakte haar eerste zege. In de derde klasse vernederde Forum Sport VCS.

Tekst: Roland van der Linden

De beloften van ADO Den Haag hielden op Houtrust Telstar onder de duim. Jolina Amani (foto) opende de score voor de Haagse ploeg. Na een treffer van de tegenstander uit Velsen nam ADO Den Haag een nieuwe voorsprong dankzij een rake kopbal van Cato Pijnacker Hordijk. Na de doelwisseling zorgde June Burgers voor een 3-1 voorsprong. Een tweede doelpunt van Jolina Amani gooide het duel definitief op slot. Verder dan een 4-1 nederlaag liet Telstar het niet komen.

2e klasse B

Onderaan de ranglijst wisselden Die Haghe en sv Den Hoorn van positie. De Haagse ploeg pakte haar eerste overwinning van dit seizoen. Op Ockenburgh was Die Haghe verrassend met 2-1 te sterk voor subtopper Zuidland. sv Den Hoorn is nu laatste na een 1-0 nederlaag tegen IFC.

RKAVV pakte een punt op de Kastelenring tegen ARC uit Alpen aan den Rijn. Ook Ariston’80 moest zich tevredenstellen met een gelijkspel. Het uitduel bij FC Maense eindigde in 1-1. DSVP was niet opgewassen tegen Sleeuwijk. Na negentig minuten voetballen was de eindstand 4-3.

3e klasse E

Forum Sport won ook haar zevende duel. Op Sportpark Escamp I werd VCS naar een monsternederlaag gespeeld. De Voorburgse vrouwen wonnen het eenzijdige duel met 0-17. Ook Lyra verspeelde nog geen punten. Foreholte 2 kreeg met 0-7 klop. Nikki van den Bos en Kim Markus scoorden beiden een hattrick.

FC ‘s-Gravenzande was de baas over Graaf Willem II-VAC getuige de 1-4 uitslag op de Roggewoning. Concordia moest de winst laten aan sv Charlois (5-1). Ook DSVP 2 stond met lege handen na afloop van het duel met FC Rijnvogels 2. De sterke Katwijkers waren met 4-1 de betere ploeg.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder