Zaterdag 3A/3B: FC Skillz nipt langs Schipluiden, knappe zege Verburch

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

In 3A boekte Blauw-Zwart een nipte maar belangrijke overwinning op VVSB. Koploper FC Skillz won de thriller tegen FC Schipluiden met klein verschil. Naaldwijk deed goede zaken in het uitduel bij DSVP.

Tekst: Roland van der Linden    |    Foto’s: Aad van der Knaap & Franca Dobbe

3e klasse A

Het duel tussen middenmoters Blauw-Zwart en VVSB eindigde in een kleine overwinning voor de thuisploeg. In Wassenaar werd VVSB met 1-0 aan de zegekar gebonden. Bastiaan Hendriksen schoot Blauw-Zwart naar de broodnodige overwinning. Het team van trainer Jos van der Helm klom na de winst naar de zesde positie en nam flink afstand van de onderste regionen.

3e klasse B

Naaldwijk blijft goed meedraaien in de top van de ranglijst. De formatie van trainer Harry Akkermans kon voor rust nog geen afstand nemen van DSVP. Na de doelwisseling kon Danny Niël de bal uit een hoekschop in het doel van DSVP werken. Ook de tweede Naaldwijkse treffer kwam op naam van Danny Niël. Op aangeven van Floris Groot kwam de 0-2 op het scorebord. (Foto’s onder: Franca Dobbe)

Onrustig

Ariston’80 kreeg bezoek van sv Loosduinen dat een onrustige week kende na het gedwongen afscheid nemen van trainer Peter Barendse. Het zat de Loosduiners niet mee. Na zes minuten scoorde Jorge Bonekamp al de 1-0 voor de studenten. (Foto’s onder: Aad van der Knaap)

Na een half uur moest de Sam van Poorten geblesseerd het veld verlaten en nam Lucas Boekkamp zijn plaats in. In de tweede helft moest het hardwerkende sv Loosduinen nog twee treffers incasseren. Jorge Bonekamp en Jakob Joos schoten Ariston’80 naar een 3-0 victorie.

Rommelig

In een rommelige eerste helft werden door zowel Duindorp sv als DUNO veel verkeerde passes gegeven en veel balverlies geleden. Elyseo van de Graaf profiteerde van het verspelen van de bal van de thuisploeg en schoot DUNO naar een 0-1 voorsprong. Robin van Roon en Ricardo van Gorsel bezorgden Duindorp sv een leidende 2-1 stand bij rust. Na de thee zette de thuisploeg vroeg druk en was het eenrichtingsverkeer richting het doel van DUNO. Jeugdspelers Dylan Verbaan (15) en Dani Vrolijk (16) voegden nog twee treffers toe aan het totaal van Duindorp sv: 4-1.

Penalty

FC Skillz begon aanvallend tegen Schipluiden maar de defensie van de Midden-Delflanders bleef overeind. In de 21e minuut kreeg FC Skillz een penalty. Deze werd genadeloos ingeschoten door aanvoerder Samir el Moussaoui: 1-0. De Haagse ploeg ging op zoek naar de tweede treffer, maar kreeg er een om de oren. Martijn van Dorp schoot de gelijkmaker binnen uit de eerste kans voor Schipluiden. Na de thee kreeg FC Skillz veel kansen, maar kon de solide doelman van Schipluiden niet passeren. Een kwartier voor tijd was het eindelijk raak. Via een bal van links kwam Joël Mayala van rechts over en scoorde de 2-1. De buit leek binnen maar in de negentigste minuut kreeg Schipluiden een strafschop. Chris van Beurden schoot de 2-2 binnen. In de zesde minuut van de blessuretijd viel toch nog de beslissing. Routinier Levi Marengo gaf de bal strak voor vanaf rechts en Joël Mayala kon de winnende 3-2 aantekenen.

(Klik HIER voor meer foto’s van DSVP-Naaldwijk)