Zaterdag 2C: Westlandia wint soeverein van Berkel

De zaterdagtak van Westlandia staat na dit weekend op slechts twee punten van koploper DSO. De ploeg van Theo Verbeek (foto) won namelijk soeverein van het bezoekende Berkel: 2-0. De Naaldwijkers delen in 2C de tweede plek met Vitesse Delft, dat voor het eerst verloor (2-1 bij Te Werve). Beide clubs hebben zestien punten. Westlandia uit zeven duels, Vitesse Delft gebruikte er één minder.

Tekst: Hans Kulk

Winnen was zaterdagmiddag belangrijk voor Verbeek en consorten. Verliezen betekende namelijk afhaken voor de bovenste plekken in de tweede klasse C. Tegenstander Berkel dacht daar blijkbaar ook zo over. Vooral in de eerste twintig minuten hielden de ploegen elkaar prima in evenwicht. Het enige wapenfeit voor de thuisclub in die fase betrof een mislukte lob van Roy van Beek. Verder gebeurde er tot het rustsignaal eigenlijk niets bijzonders aan De Hoge Bomen. Veel strijd maar weinig kansen. Wel was het vroege uitvallen van Yordi van Beek, Rick van Zijl nam zijn plaats in, een streep door de rekening van Verbeek.

Aantrekkelijker

De tweede helft was het in Naaldwijk een stuk aantrekkelijker. Vlak na rust was het namelijk bijna 1-0 voor de thuisclub. Een kopbal van Tim van der Voort ging echter een metertje naast het doel. Ook Sven Enthoven had het geluk in eerste instantie niet aan zijn zijde; hij krulde het leder net naast. Even later, een kwartier na rust, wél. Zijn uithaal verdween onhoudbaar achter de doelman van Berkel: 1-0 voor Westlandia.

Op slot

Pas vier minuten voor tijd gooiden de groen-witten de wedstrijd definitief op slot. Roy van Beek, die in de beginfase van het duel pech had met een lob, maakte aan alle onzekerheid een einde: 2-0. Verbeek en spelers hebben zich hiermee in de top van de ranglijst genesteld. Komend weekend hebben de Westlanders bekerverplichtingen tegen Voorschoten’97, in Voorschoten. Op 20 november wacht in Leiden het competitieduel tegen nummer vier UVS.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder