Zaterdag 2C: Doelpunten festival op Oostersportpark bij SVC’08-HVC’10

||||||||||||

Bij rust wees niets in de richting van een hoge score, maar direct na de thee ontbrandde de wedstrijd met twee doelpunten van HVC’10 en iedere keer als SVC’08 iets terug deed, deelde HVC’10 weer een klap uit. Zo eindigde de wedstrijd in 4-6, wat uiteindelijk een juiste weerspiegeling was van het wedstrijdbeeld.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

De emoties laaien meestal hoog op in wedstrijden tussen SVC’08 en HVC’10. Ook nu werd het weer een intens partijtje. Zonder dat het overigens een moment onsportief werd. De tien gele kaarten die scheidrechter Van Dijk uitdeelde, waarvan acht aan SVC’08, waren dan ook buiten alle proporties.

Bij SVC’08 was Elliott Pattinama weer teruggekeerd in de basis, maar moest Youssef Massaoudi nog een wedstrijd toekijken vanwege een schorsing. Na zes minuten kreeg SVC’08 de eerste tegenslag te verwerken. Doelman Wesley Storm blesseerde zich bij een redding en moest zich laten vervangen. Owen Lammerding was zijn vervanger.

HVC’10 was in de beginfase van de eerste helft de betere ploeg. Het combineerde goed en er was veel beweging bij de voorwaartsen. In de eenentwintigste minuut leidde dit tot de verdiende voorsprong. Een vrije trap van links werd voor het doel gebracht in de richting van de kopsterke Michael van den Bos, maar voordat de bal hem bereikte zette spits Sil van Ooijen zijn hoofd ertegenaan en kopte de bal binnen: 0-1.

Nog geen twee minuten later had dezelfde speler HVC’10 op 0-2 moeten brengen, maar hij de lobde de bal in vrije positie niet alleen over doelman Lammerding maar ook over het SVC’08-doel. In de vijfendertigste minuut kreeg HVC’10 hier de rekening voor gepresenteerd. SVC’08 kreeg een vrije trap ruim buiten het strafschopgebied en Jordy de Bruin schoot deze fantastisch binnen: 1-1. Na deze gelijkmaker ebde het overwicht van HVC’10 een beetje weg. Beide ploegen waren meer aan elkaar gewaagd en hielden elkaar tot de rust in evenwicht.

Direct na rust vielen alle goede bedoelingen die SVC’08 ongetwijfeld zal hebben gehad direct in duigen. Mitchell Bouwhuis ontving op links de bal en zag doelman Owen Lammerding, die niet zo groot van stuk is, voor zijn doel staan. En wat hem voor rust bij een gelijke poging niet lukte werd nu wel een succes. Van zo’n dertig meter verdween de bal over de doelman in het zijnet bij de verre paal: 1-2.

En voordat SVC’08 zich had hersteld van deze snelle treffer, lag nummer drie ook al in het net.  Bij een verre inworp stond de verdediging te slapen en kon Badr Ben Mohammed vrij inkoppen: 1-3. Maar tegen de verwachting in vocht SVC’08 zich terug in de wedstrijd. Thomas Hughes rondde een pass van Jordy de Bruijn met een volley zeer mooi af en bracht de aansluitingstreffer op het bord: 2-3.

Echter opnieuw sloeg HVC’10 direct terug. Een te zachte breedtepass van Gino de Water werd onderschept en in de tegenstoot scoorde Daniël Storm de 2-4. SVC’08 gaf niet op en zette een tandje bij. Zo kwam SVC’08 een paar keer dicht bij een aansluitingstreffer. Maar doelman Rowdy Janssen, die in de eerste helft niet zo’n zekere indruk maakte, onderscheidde zich nu met een paar goede reddingen waarbij hij Elliot Pattinama en Gino de Water van het scoren afhield. Een kwartier voor tijd kreeg Badr Mohammed de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Hij mocht van de vrijgevige scheidsrechter Van Dijk vanaf elf meter aanleggen, maar faalde echter hopeloos. In de tweeëntachtigste minuut viel de 2-5 alsnog. Een vrije trap werd door de muur van richting veranderd, waardoor Owen Lammerding kansloos werd: 2-5. Clay Hoekstra deed toch weer wat terug door een dieptepass van invaller Said Alparslan koel af te ronden: 3-5. Mocht SVC’08 echter nog enige hoop hebben dan werd deze direct weer de kop ingedrukt. Bij de eerstvolgende aanval was het invaller Dave Kram, die de bal over doelman Lammerding in het doel liet verdwijnen voor de 3-6.

Dat Clay Hoekstra in de negentigste minuut vanuit een penalty de eindstand op 4-6 bracht is voor de statistieken. HVC’10 nestelt zich met dit resultaat stevig op de vijfde plaats. Voor SVC’08 is het zaak zich uit de onderste regionen weg te werken en zich in de middenmoot te worstelen alvorens hogere doelen te stellen.